På gång
42 inlägg
Har fått lägga matdagboken på hyllan över påsken, inte lätt att fylla i den, då jag haft huset fullt av gäster hela påsken, känns ganska tråkigt att nu behöva ha jobb med att ta bort de extra hektona som lagts på kroppen. Är det någon annan som haft samma problem, och hur kan man lösa det till nästa storhelg.
Jag tycker du gör rätt i att lägga registreringen åt sidan en eller ett par dagar. Då får man istället gå på sitt sunda förnuft och det brukar funka rätt bra det också, och sen komma tillbaka och registrera igen när vardagen kommer. Ett tips till storhelgerna när det ska ätas en hel del är att tänka igenom innan vad man vill äta och fylla i det. Då ser man hur mycket man får över. Nu är det ju tack och lov rätt långt till nästa storhelg och då blir det väl mest sill och nypotatis med tillbehör samt jordgubbar med grädde eller glass. Det är ju inte så svårt att planera in.
tror vi är ruggigt många som lägger matdagboken åt sidan över storhelger! och jag är övertygad om att det inte är vad vi äter på storhelger utan vad vi äter i vardagen som gör skillnad! visst, jag har säkert gått upp lite i vikt nu över påsk! och visst, det är tråkigt att behöva ta bort samma vikt igen. MEN livet skulle bli alldeles för tråkigt om man inte fick göra några utsvävningar! Så, nu efter påsk är det tillbaka till vardagen och att sköta sig med maten och äta ett underskott på minst 500kcal/dag så har vi snart fixat det här igen!
Den här påsken har jag valt att bara sväva en enda dag lite frosseri. Jag valde påskafton och då blev det sill med tillbehör, Jansson med massa grädde, prinskorv, påskskinka och köttbullar, jag valde bort sockret, jag är sockerberoende och det är livsfarligt att bara smaka, så det gick fetbort! Det gick faktiskt bra och jag har inte gått upp ett gram till skillnad från andra storhelger! Ett tips är att ta beslut om vad man ska göra och inte göra samt äta och inte äta, jag hade bestämt mig 2 veckor innan påsk hur Jag skulle njuta, och det blir likadant nästa storhelg (midsommar)!
Ett bra tips för påsk och jul eller buffébord är att först gå ett varv och kolla vad som finns så att man inte har lassat tallriken full med sånt som man förväntas äta eller bara tycker är okej och alltså inte får plats med favoriten. Har man möjlighet kan man som föreslagits ovan välja en dag (eller kanske bara en måltid) då man äter det man vill/känner för men övriga måltider håller man sig till planen. En annan variant (tex runt jul) om man vid flera tillfällen ska äta av den specifika helgmaten ex julbord om man är bortbjuden så delar man upp det på fler dagar tex dag 1 äter man av sillen med tillbehör, dag 2 av den varma maten (skinka,prinskorv, jansson etc), dag 3 kanske man äter den del av maten som är tillåten enl diet men tar en efterrätt som det lilla extra osv.