Mycket engagerad
237 inlägg
Jag är så dålig på att äta mellanmål så jag behöver lite hjälp, lite idéer på goda saker att göra/äta på ca 200 kcal eller mindre. Vad brukar ni äta när ni ligger för mycket under vad ni bör äta?
jag äter wasa sandvich med fyllning.. jättegott och praktiskt att ha med i väskan... finns i alla affärer nästan...
En liten lista på BRA Mellanmål:*Frukt *keso *smoothie *GROV smörgås med magert pålägg *Kokt ägg (eller 2) *omelette/äggröra...Lycka till!
Förutom det som nämndes ovan...Soppa. Varma koppen är lätt att ta med sig. Själv gör jag en sats grönsakssoppa som jag har i kylen, den håller sig bra i ca en vecka. För att variera den puttar jag i lite olika kryddor, lite överbliven köttfärssås, lite skinka, broccoli osv. Själva grönsakssoppan ger ca 40 kcal/port (250g)Detta känns lite matigare och är perfekt om man tex. ätit sallad till lunch.
Funderar på om varma koppen är så bra egentligen. Klart att det är bättre att äta den än att inte äta överhuvudtaget, men är det inte mest "tomma" kalorier i en varma koppen?! Dvs ger förhållandevis många kalorier i förhållande till hur länge man "står sig" på den.
Fast som jag skrev innan så är det ju bättre att äta en varma koppen än att inte äta alls.
Tack för alla bra tips! :D
Jag har aldrig fattat det med keso, äter man det typ som en yoggi eller risifrutti? Fast med typ nötter o grejs i? För mig är keso något man använder i matlagning. ;p
Några bra recept på smoothies? Mina smoothies innehåller mycket mycket socker! ^^
Du hittar många tips på mellanmål på receptsidan under kategorin mellanmål: http://www.matdagboken.se/?p=recept&KategoriID=48
Håller med hollunge där att varma koppen är mest tomma Kcal..satsa istället på en hemmagjord grönsakssoppa... Om du inte har möjlighet att värma den under dagen, ta med den i en termos och drick när du ska (eller ät)
Tack Johan jag hittade några intressanta ideer där =) men jag tar gärna emot fler tips.
Jag brukar köpa (och sedan diska och spara) små burkar av keso. Tar ungefär hälften, blandar i valfri smaksättning och sätter på locket igen. Perfekt i väskan! Exempel på mina smaksättningar: * frysta hallon + kanel + lite hackade hasselnötter/mandlar * en liten bit banan + kanel + nötter * fryst mango * tonfisk + finhackad tomat + finhackad rödlök * rökt skinka + gurka - listan kan göras lång!
pleta. Som du säkert sett nu så använder man keson eller Kesellan (kvarg) som du antog, som substitut för yoghurt eller risifrutti. Blanda t.ex. med tärnade äppel- eller päronbitar och krydda med kanel :-) eller tina lite frusna bär och klicka på keso/kesella.