icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Mellis

På gång
17 inlägg
8 januari 2012 19:44

Jag måste börja äta mellanmål! Mitt blodsocker åker berg och dalbana... Saker är att jag går i skolan om dagarna så jag behöver tips på bra smarta mellanmål. Jag äter Inte keso eller dyl så dom förslagen kan ni skippa ;)

  • Nykomling
    1 inlägg
    8 januari 2012 21:11

    Jag behöver med tips på sånt :)

  • Mycket engagerad
    407 inlägg
    8 januari 2012 21:16

    Jag är dålig på att äta mellis men dessa kan man ha skräpandes i väskan utan kyl etc. *frukt *morötter/blomkål etc *lite nötter/russin *en halv måltidsersättning (mealbar) eller powerbar (kan man ju baka själv med)

  • Veteran
    3541 inlägg
    8 januari 2012 22:11

    Om inte blodsockret ska åka berg- och dalbana så bör det vara ett mellanmål som även innehåller fett och protein, inte bara kolhydrater! Komplettera frukt och grönsakerna med nötter, mandel eller fröer (ex. solros- eller pumpafrö. Ett kokt ägg kan man också ha med sig (det funkar bra utan kyl den tiden det handlar om). Varför kan du inte äta keso eller kvarg (Kesella)? Det finns laktosfria alternativ om det handlar om det. Det finns smaksatta, om det handlar om det. Och är det konsistensen på keson, så finns ju kesellan som alternativ, är ju mer som fil. Sen finns det ju mellanmåls"bars" eller drinkar att blanda till. Men det är ju en merkostnad.

  • På gång
    17 inlägg
    8 januari 2012 22:24

    Jag tycker inte om varken smaken eller konsistensen, inte tycker jag om fil heller =/

  • Veteran
    3541 inlägg
    8 januari 2012 22:30

    Har du smakat någon av de smaksatta varianterna, ex. Kesella Hallon? De smakar som efterrätt. En del av dem är rätt söta, dock, men proteinhalten väger upp så att du ändå får en bra mättnad och jämnt blodsocker. Ge det en chans vetja! :-) Jag tyckte inte heller om keso eller kesella när jag fick mitt kostschema av min personlige tränare, där det ingick som mellanmål VARJE dag... Men jag stålsatte mig och gav det en chans. Blandade med äppel- eller päronbitar som kryddades med kanel så gick det ner :-)

  • På gång
    17 inlägg
    8 januari 2012 22:34

    Jag kan inte med dom där klumparna, men jag kanske ska ge det ett nytt försök...

  • Veteran
    3541 inlägg
    9 januari 2012 20:05

    Klumparna slipper du ju i kvargen (Kesella). Jag hade som sagt också problem med att få i mig det i början. Med keson var det nog klumparna som du säger och med kesellan tyckte jag det smakade "strävt". Men jag lärde mig som sagt några knep. Blanda ut det med frukt och bär och/eller krydda med kanel. Och så en massa vilja :-)

  • Nykomling
    9 inlägg
    10 januari 2012 07:20

    Minimorötter!

  • Veteran
    3541 inlägg
    10 januari 2012 21:51

    fiiaa, morötter är bra men bör kompletteras med protein och fett om det inte ska ge blodsocker-berg-och-dal-bana.