På gång
14 inlägg
Hur ska ag kunna hålla lchf kost nu när jag pga amning måste äta mjölkfri kost? Ost har varit en stor del av min kost, likaså smör och grädde....de mjölkfria alternativen känns inte så lchf vänliga.... Får lite smått panik här. Försöker ju komma på banan och i balans igen och nu detta...
Jag vet ej riktigt varför du inte dricker mjölk nu men mina kompisar som hade barn med magknip bytte mjölken till laktosfritt med goda resultat.
Jag har provat med laktosfrikost. När det inte hjälpte vände jag mig till barnmottagningen. De symtomen som sonen har tyder mer på mjölkprotein allergi än laktos.
(kan inte så mkt om lchf men...) om det är komjölksprotein, kan du iallafall byta ut några ostar mot tex får/get ost eller liknande (är ganska säker på att det ska funka men kolla med en dietist först) om du har en get/fårbonde som mjölkar nån stans i närheten kanske du kan köpa/byta till dig får/get mjölk till vissa saker iallafall. är som sagt inte säker att det funkar men har för mig att jag läst det nån stans att proteinet är olika mellan ko och får/get.
Tack Rapchic, jag ska kolla upp det.
Är barnet laktosintolerant reagerar den även på bröstmjölken som innehåller mängder med laktos. Men det finns ett litet antal barn som föds med laktosintolerans, men det är mycket ovanligt. Mjölkproteinallergi är däremot vanligt. Har själv en dotter som är allergisk mot bla mjölk. Det finns många olika proteiner i mjölk, många av dem är lika i tex komjölk och getmjölk. Som mjölkproteinallergiker kan man vara allergisk mot en eller flera proteiner, de flesta är allergiska mot flera, därför klarar de flesta mjölkproteinallergiker inte heller tex getost. Vi har dock inte vågat testa på vår dotter då det enligt dietist inte är troligt att hon skulle klara det. Jag är själv ganska ny på det här med LCHF men tycker att det borde gå bra att äta LCHF om bebisen klarar ägg. Grädde är ju inget man måste ha för att man äter LCHF. Vi har Carlshamns margariner hemma och dem äter jag också ofta så dem borde du kunna ersätta smöret med. (smör är såklart bättre men Carlshamn verkar vara bättre än många andra margariner iaf) Sen kan du göra majonässåser, typ aioli, bea osv. Det går att smaksätta en majonäsgrund på hur många olika sätt som helst. Gott kryddsmör går ju att göra på Carlshamn.