Engagerad
64 inlägg
I så fall - vad tycker du om den? Funderar på att köpa en men vill gärna höra vad andra har för erfarenheter först.
Jag har en, men jag tycker inte speciellt mycket om den. Kött blir jättemört, men smaken har jag inte lyckats med. Iofs har jag inte provat så många gånger, kanske borde jag fortsätta och experimentera mera. Det är jättebra att man kan använda billigare kött av sämre kvalitet, och ändå få det mört. Ja en nackdel enligt mej är att det luktar mat i hela huset i flera timmar.
Jag hade en - råkade tyvärr tappa stegodsinsatsen i golvet så den sprack. Den är JÄTTEBRA när man har ont om tid men jag håller med Rosino om smaken. Jag tror att smaken inte utvecklas som den ska när det är så låg temperatur - man kan ju iofs bryna köttet/grönsakerna i stekpanna innan - men då blir det ju extra jobb och disk. Men har man ont om tid så är det kanon - släng i en bit högrev och grönsaker på morgonen så är det klart när man kommer hem från jobbet - jättemört. Maten bränns inte fast i insatsen som dessutom kan diskas i maskin.
Jag har haft min i ett antal år, har precis köpt en ny nu då min gamla blev för stor när töserna flyttade. Bägge är köpta från England och det var oxå där jag kom i kontakt med slökokaren första gången. Jag tycker den är jättebra, men i det allra flesta recept så rekommenderas det att man bryner köttet först för att slippa få köttsaftfsbismak, eller vad man nu ska kalla det. Kanske är det därför ni inte riktigt får till smaken. Jag använder uteslutande engelska eller amerikanska recept, med vissa ändringar då beroende på vad som finns i skåpen. Slökokning där är mycket vanligare och dessutom har det funnits i många år, så receptutbudet är stort om man inte vill trixa själv. Smaken tycker jag blir jättebra, mustig och god. När nya kokaren kom i förra veckan så gjorde jag pulled kyckling, och den gången la jag frysta råa kycklingfileer (enligt receptet) direkt i skålen med såsen, lät stå i sex timmar typ och jösses vad gott det blev. Idag har jag satt en gryta på nötkött, öl, maltvinäger, senap, buljong, div kryddor, lök, purjolök och lite annat smått och gott. Den ska sista timmen täckas med ett scones lager. Typisk brittisk pubmat. :) Kalluna...om du är sugen på en ny slökokare så kan jag rekommenderar att beställa från amazon uk, är halva priset där mot här och det finns även gott om kokböcker i ämnet.