På gång
23 inlägg
Ok, om jag läser på paketets näringsinnehåll på t.ex bacon. Är det näringsinnehållet för tillagad produkt eller rått?
Rimligtvis bör ju t.ex fettmängden minska markant om jag knapersteker baconet och då inte använder fettet som blir kvar i pannan?
Om jag väljer kokt lax från databasen, ska jag då väga den kokta laxen eller den råa?
Står det inget specifikt om tillagad vara på förpackningen så är det råvara som gäller, och detsamma gäller slv listorna. Står det kokt lax, då väger du den kokta laxen.
Bacon och allt annat oxå iof, ändrar sitt näringsinnehåll beroende på om det är tillagat eller rått, har för mig att stekt finns med i slv listan. Välj det istället om du väljer att väga det stekta baconet. :)
Om det står kokt i databasen är det den kokta vikten du ska väga, om det inte står något angivet alls är det den råa vara som avses (enbart ätlig del). Välj stekt bacon när du lägger in din mat, det finns som alternativ.
Tack!!!! Helt suveränt med snabba svar!

Såg i en gammal tråd att du Halfdevil tipsade om Kvarg från Lidl. Har precis upptäckt den affären, har du några fler bra tips på bra produkter?