Mycket engagerad
498 inlägg
Hej! Jag är ny här och funderar på hur jag ska göra detta så smidigt som möjligt... Jag äter en hel del på jobbet och här är det ju svårt att väga frukost mackan och osten jag har som pålägg samt lunchen... hur gör ni andra med sånt?
Mackan är väl inga problem att väga? Vad brödet väger kan man dessutom räkna ut! Gällande lunchen får man ett ögonmått med tiden men tills dess så får du chansa och jag brukar tänka att det är bättre att överdriva och ha ätit färre kcal än man tror, det är lätt att tro att man äter mindre än man gör!
Välkommen hit!
Jo det är problem att väga eftersom vi inte har nån våg på jobbet.
Vad vöger exempelvis en skiva ost? Eller normaltjock skiva halvljust bröd?
Du kan ha decilitermått på jobbet och mäta flytande och halvflytande livsmedel såsom mjölk, yoghurt och keso som du sedan registrerar i dl. Skivat bröd kan du beräkna efter antalet skivor dvs dela antal skivor med brödets totala vikt. Ost som du skivar på plats är svårt att beräkna - du kan ta med dig vägda skivor hemifrån eller köpa färdigskivat ost som beräknas på samma sätt som skivat bröd dvs dela antal skivor med ostens totala vikt. Det bästa är att ta med sig mat hemifrån som du redan har vägt. Restaurangmat är svårt att beräkna.
Varför inte ta med en lite våg till jobbet. Finns små smidiga vågar som inte tar nån större plats.
Hej, du kan ju alltid vägningsöva hemma, sà vet du ju sedan ungefär hur mycket en brödskva eller en ostskiva väger. Väg ocksà en portion potatis, ris och pasta, sedan vet du ungefär hur mycket du kan ta till lunch. Sà har jag gjort.
Glömde säga att jag gör sàhär för jag har barn och tonàringar hemma och vill inte att de ser att jag väger mat utan försöker lära dem att äta med sunt förnuft istället.
Tack för era tips!Brukar äta havregrynsgröt till frukost hemma och läste på förp imorse att 1 portion = 35 gram. Låter lite lite tycker jag? Menar de torrvikt eller? När jag väljer havregrynsgröt här antar jag att de menar kokt gröt och hur många gram är en portion då?Tycker detta är lite krångligt men om ni vant er så kan nog jag med =)