På gång
17 inlägg
Någon som har bra tips på vad som går att göra med alla överblivna äggulor som blir efter min proteingröt?
Majonnäs? Per Morbergs recept, från TV4 (Vad blir det för mat tor jag det var): Ingredienser 2 äggulor 4 dl matolja 1 msk fransk senap salt och peppar Gör så här 1. Alla ingredienser skall ha samma temperatur för att undvika att det skär sig. 2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål. 3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitig vispning. 4. Smaka av med salt och peppar. Om den blir för tjock kan man späda med några droppar vatten. 5. Det går även bra att köra alltsammans i en mixer.
Jag har massor med äggvitor över för jag använder bara gulan till min äggmjölk. Om vi bodde grannar kunde vi byta.
Beasås,majo och äggmjölk var min tanke med sen gopankaka. #Anica du kan göra äggvite tagiatelle på vitorna eller maränger, pavlova kanske
Jag skulle kasta dem. Äggulor är inte bra för gallan, inte för min galla i alla fall, kan inte svar för någon annan.
Jag skulle rekommendera att bara köpa vita (finns på dunk, 3 el 5 kg, ca 35kr/kg) om du ändå bara anv vitorna. Trist att slänga mat. Sen kan man ju köpa vanl ägg också, när man vill ha hela ägget.
Varför inte frysa in dem för senare bruk
Man kan använda dem till att reda en soppa med. Soppa är ju snabb, billig och enkel mat som kan göras kalorisnål eller fet beroende på hur man vill ha det.
Jag bara öser i dem i whatever det nu är jag lagar. Funkar i det mesta! (Gratänger, pannkakor, köttfärssås, paneringar...)
Ja det är ju dumt att slänga dem eftersom det är där all näring i ägget finns.