På gång
12 inlägg
Är det nån som känner till ostar på 17% o neråt utan E-ämnen?Gärna förslag på skinka med så lite tillsatser som möjligt oxå.Görsöker äta så "ren" mat som möjligt men det är inte det lättaste.
Västan mild 10% (ekologisk)
http://www.milko.se/templates/Product.aspx?id=2415
Skinka, påläggsvarianten alltså, betvivlar jag att det går att få tag på utan E-nummer eftersom vissa (t ex E249 och E250) faktiskt måste tillsättas för att döda bakterier som annars är dödliga för människan (botulism). Pressad skinka (eller kalkon för den delen) består f ö av småbitar som tumlats i vatten och kemikalier för att till sist pressas ihop till en cylindrisk form. Fräscht...
Om man är orolig för E-numren kan man kolla upp den här:http://www.aktavara.org/upl/files/7124.pdf http://www.aktavara.org/Guide.aspx?r_id=27999 en del E-nummer är helt naturliga ämnen,extrakt, andra är syntetiska kopior
"brödernas fina" heter en skinka med bara ett E-nummer (ett konserveringsmedel) Hemköp har även i sin chark "Fjällskinka" - innehåller inte några E-nummer. Någon ost vet jag dessvärre inte.
Inte alla E nummer är dåliga... Vissa är helt naturliga ämnen.
Ica´s "I Love Eco" Mellanlagrad. Gjord på svensk ekologisk mjölk. Fetthalt 17%.Vet dock inte om det ät några E-nummer i den...