Nykomling
1 inlägg
Hittade det här receptet: http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=2304 Men de är väldigt svårstekta?! Svårt att få dem att hålla ihop, man behöver nästan grädda dem svarta för att man ska kunna vända dem. Nån som har andra erfarenheter?
Pannkakkor LCHF är i det stora hela svåra att vända är iaf min erfarenhet. Man måste ha mycke smör el kokosfett i sen låta den gå rätt länge men med mindre värme så de stelnar mycke innan man försöker sig p att vända dem. Jag har ett speciall pankakasgärn som är dubbelt så man vänder bara på pannan. Annars sägs det att plättar är lättare vända. Men jag tycker det är svårt iaf. Har inte hittat något bra recept . Hoppas någon har ett och lägger in det
Jag gör både kokospannkakor och fiberhuskpannkakor i plättlaggen! Då funkar det hur bra som helst!
JaG GJORDE de enl receptet, blev hur goda som helst, lätta att steka/vända TRICKET: låt de stå och svälla upp i en kvart efter att man blandat fiberhusket!
Tack snälla, jag testar att låta den svälla ett bra tag då.. Jag tyckte att smeten blev supertjock efter ett tag?
Svag värme och steka länge är ett tips! Smarriga med keso och bär!
Pannkakorna är jättegoda men jag instämmer i tidigare inlägg - låt svälla (jag brukar vänta 20 min) och stek på svag värme länge. Med andra ord ha gott om tid på dig och när du ändå håller på, varför inte göra flera som du kan ha färdiga i kylskåpet till i morgon :-) De är lika goda som vanliga pannkakor att äta kalla.
jag gör min pannkaka snabbt och enkelt och aldrig något krångel med och vända. 2 ägg, 1 msk fiberhusk, 1msk grädde. Steker i smör.