icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Pannkakor - LCHF (fråga om receptet)

Nykomling
1 inlägg
23 februari 2011 18:23

Hittade det här receptet: http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=2304 Men de är väldigt svårstekta?! Svårt att få dem att hålla ihop, man behöver nästan grädda dem svarta för att man ska kunna vända dem. Nån som har andra erfarenheter?

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    23 februari 2011 18:38

    Pannkakkor LCHF är i det stora hela svåra att vända är iaf min erfarenhet. Man måste ha mycke smör el kokosfett i sen låta den gå rätt länge men med mindre värme så de stelnar mycke innan man försöker sig p att vända dem. Jag har ett speciall pankakasgärn som är dubbelt så man vänder bara på pannan. Annars sägs det att plättar är lättare vända. Men jag tycker det är svårt iaf. Har inte hittat något bra recept . Hoppas någon har ett och lägger in det

  • Nykomling
    7 inlägg
    23 februari 2011 20:40

    Jag gör både kokospannkakor och fiberhuskpannkakor i plättlaggen! Då funkar det hur bra som helst!

  • På gång
    28 inlägg
    24 februari 2011 10:20

    JaG GJORDE de enl receptet, blev hur goda som helst, lätta att steka/vända TRICKET: låt de stå och svälla upp i en kvart efter att man blandat fiberhusket!

  • Nykomling
    1 inlägg
    24 februari 2011 12:39

    Tack snälla, jag testar att låta den svälla ett bra tag då.. Jag tyckte att smeten blev supertjock efter ett tag?

  • Mycket engagerad
    206 inlägg
    24 februari 2011 12:41

    Svag värme och steka länge är ett tips! Smarriga med keso och bär!

  • På gång
    19 inlägg
    24 februari 2011 14:06

    Pannkakorna är jättegoda men jag instämmer i tidigare inlägg - låt svälla (jag brukar vänta 20 min) och stek på svag värme länge. Med andra ord ha gott om tid på dig och när du ändå håller på, varför inte göra flera som du kan ha färdiga i kylskåpet till i morgon :-) De är lika goda som vanliga pannkakor att äta kalla.

  • Engagerad
    62 inlägg
    24 februari 2011 20:31

    jag gör min pannkaka snabbt och enkelt och aldrig något krångel med och vända. 2 ägg, 1 msk fiberhusk, 1msk grädde. Steker i smör.