Mycket engagerad
143 inlägg
Har massor av frukt på träden. Men vad ska jag göra med den?Plommon, päron, åpple, krusbär och vinbär i massor. Lite tips tack!Angelica
Dela frukten i fyrkanter. Frys sedan in i potionspåsar och ta fram när du ska göra en smoothie.
Som Johan sade sen kan man ju göra kräm,pajer, sylt, saft mmSen beror ju mycke på vad man äter för kost
Plommonchutney!! Det är supergott till t ex kött eller fisk!Ingredienser1 kg plommon t ex Opal2 gula lökar2-3 vitlöksklyftor1 röd chili2 1/2 dl råsocker2 dl vatten1 dl vitvinsvinäger4 kanelstänger1/2-1 tsk saltGör så här:Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna u roch finstrimla chilin. Lägg plommonen, de båda löksorterna och chilin i en gryta. Tillsätt socker, vatten, vinäger och kanelsstänger. Låt koka upp och sjuda under lock ca 45 min. Smaka av med salt.Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Hållbar ca 6 mån.
Äpplemos!Jag har en familj som är tokig i min äpplemos. På två kilo äpple är det inte mycket socker jag använder då det ofta inte finns mycket socker i vårt hem.Jag höftar mängden vatten och mängden socker, sen tillsätter jag något konserveringsmedel så att det håller. Men äpplemos på 2 kg äpple varar hos oss ca 1,5 vecka!Gör jag mer äpplemos åker det i frysen i mindre portionsförpackningar så att jag kan ta fram en burk per dag.Ibland smaksätter jag mosen med lite ingefära, ibland med kanel, tog fel en gångoch då blev det kardemumma.