Jag tycker det är så himla tråkigt med vanlig kokt potatis, men älskar potatismos, klyftpotatis, hasselbackspotatis osv. Det blir lätt tråkigt att bara ha pasta eller ris som tillbehör till mat och då tar jag gärna klyftpotatis.Frågan är, skiljer det i kalorierna (vikten på potatisen) när den är rå eller när den är tillagad i ugn som klyftisar? Kan ju va svårt att väga potatisen innan man tillagar eftersom man mäter upp i matlådan när de är färdiga. Bättre att väga klyftorna då och lägga in vikten på det eller? Ligger ju "Klyftpotatis u skal ugnsstekt m rapsolja" men jag använder inte någon olja för då skenar kalorierna genast iväg.. vilket alternativ i listan är bäst att mäta efter när jag inte använder någon olka utan bara tex salt och lite grillgrydda eller timjan? För kryddor innehåller väl inte kalorier?
Engagerad
82 inlägg
Färdig klyftpotatis väger mindre än rå potatis då mycket vätska dunstar bort i ugnen. Kan du inte väga potatisen innan så välj "Potatis med skal bakad utan salt" det bör stämma hyfsat bra.Den mängd kryddor du använder hamnar säkert mycket nära noll så dom behöver du inte registrera.