Engagerad
64 inlägg
Jag har insett att det är dags att förnya mina kastruller och stekjärn. Lite nytt och praktiskt vill jag ha men det är svårt att veta vad som faktiskt är av bra kvalitet när man inte känner till märkena.
Så - återigen frågar jag er kära matdagbokare om råd :) Vilka kastruller och stekjärn rekommenderar ni?
Gjutjärn! Skeppshult, de håller i evigheter om man tar hand om dem. Jag har en stor och en lite mindre gryta för olika ändamål, plus en plättlagg och en stor och en liten stekpanna. Tyngre, visst. Men ger en vacker stekyta, jämnare värme och håller i evigheter. Vid sidan av gjutjärnsgrejerna har jag en teflonpanna också (Tefals Jamie Oliver) som håller rätt bra än så länge.
I övrigt har jag bara köpt på mig kastruller och sånt från IKEA, den här tycker jag är bra som potatisgryta t ex.