På gång
42 inlägg
Hej, Jag dricker proteinpulver efter min träning. Men har nu läst lite här o där om att man kan blanda ner det i kesella. Någon som gör det? E det gott el blir det "grynigt" ?
Beror nog på vilket pulvermärke du använder. Och vilket kvargmärke. Testa! Själv skulle jag välja ett ägg istället, men det är ju jag, det! :-) Personligen är jag övertygad om att det räcker med "bra mat" i lämplig mängd och variation för att bygga muskler och forma kroppen även om man tränar på avacerad/tuff motionsnivå. Proteinpulver är dyrt i pengar räknat och även en produkt då du kan riskera att få i dig många andra ämnen som du inte vill ha. Vissa av de mindre nogräknade producenterna använder billiga och inte så rena råvaror och man har mätt upp relativt höga halter av ämnen som inte är så nyttiga, t.ex. tungmetaller, i vissa pulver. Som sagt, det är ju mina åsikter, och proteinpulver som sådant har sin plats, men fundera en extra gång om just du verkligen behöver det? Vanliga motionärer (även på tuff nivå) behöver sällan tillskott utan klarar sig bäst på "vanlig mat". Lev väl, ät gott och ha det bra! :-)
Tack för ditt svar. Jag har svårt att få i mig tillräckligt med mat så jag får i mig rätt mängd protein. Därför tar jag till pulver.
Råd & Rön hade ett test på olika proteinpulver för ca ett halvår sen, jämförde även proteinhalten i olika livsmedel mot pulver, och vad kostnaden blev per kilo för de olika märkena/matvarorna. Kan du få tag i den någonstans så läs den! :)
Sök på google.se
Här finns den artikeln :) http://www.radron.se/Granskningar/Proteinpulver/
Anki som berättar om pulver i artikeln som Halfdevil berättar om är både kunnig och cool, jag är bekant med henne i ett helt annat sammanhang!
Jag erkänner! Orkade inte ens testa att googla fram artikeln :P Det står däremot mer i pappersupplagan än på nätet, jämförelsen med vanliga livsmedel är tex inte med.