Utmärkt medlem
670 inlägg
I många recept idag finns det proteinpulver! Vad kan man byta ut det mot? Vad är egentligen vitsen med att lägga till proteinpulver?
Antar att man gör det för att höja andelen protein i maträtten och därmed få i sig mer protein. Går väl kanske byta ut det mot mandel/kokosmjöl om man bara vill fylla ut med nåt mjöligt och inte bryr sig om det extra proteinet.
Känns dock fel att byta ut det mot mjöl som inte är protein! Tänkte det kanske fanns något mer naturligt att byta ut det mot och som står för proteinet!
Kött, fisk, bönor och ärter.... Olika mejeriprodukter... Det beror ju på vad det är för mat du ska laga :)
Problemet är väl att det är svårt att hitta nåt som innehåller så mycket protein som det är i proteinpulver.
Proteinpulvret har som sagt som uppgift att höja andelen protein. Protein har egenskapen att det binder ihop. Jämför med ägg eller ost. Alternativ kan vara äggvita eller mager färskost (kvarg). Det beror ju lite på vad det ska vara i, om det ska hettas upp (äggvita att föredra) eller vara kallt typ smoothie (då är färskost att föredra som ersättning).
Just proteinpulver är ju tillsatt mycket i smoothies. Det var nog det jag just nu funderade mest på!
Ewa1969, Just i smoothies fungerar det utmärkt att tillsätta mager kvarg istället för att få upp proteinhalten. Sen får man smaksätta med något också, för i många proteinpulver ingår någon smak, såsom vanilj, jordgubb eller choklad, Men det är så artificiell smak att jag föredrar att smaksätta själv med vaniljpulver, frusna jordgubbar eller kakao, samt lite sötning av något slag om man vill.
Tack för svaren 👍