Mycket engagerad
116 inlägg
Jag har tagit fram kycklingbröst som ska tillagas till middagen. Varje bröst väger ca 175 gr. Är det den råa vikten som jag ska lägga in i dagboken.
Det beror på vad du väljer i livsmedelslistan, finns olika alternativ, både tillagad och rå.
Tycker att det underlättar att lägga till den tillagad för annars måste man ju lägga till smöret/margarinet/oljan som man tillagar den i. Många gånger står det ju stekt eller ugnsbakad osv.. fast det kanske ändå inte är medräknat?
I mitt fall så fanns (tror jag) alternativet grillad kycklingfile med skinn. Jag hade kycklingfile utan skinn och tilllagade i ugn med bl a fetaost så då är det enklare med rå vikt. Ibland är det svårt att läsa ut om det är tillagad eller rå vikt i livsmedelslistan.
Det brukar vara så att om inget specifikt står efter varan, tex kokt, stekt, grillad, då är det rå vikt det handlar om.