Veteran
5951 inlägg
Är det någon som har aktuell erfarenhet av råsaftcentriguger? Förr var de ju både otympliga och ontoriskt svåra att göra rena. har de blivit bättre? Finns det någon prisvärd? Vad ska man tänka på när man ska köpa en?Råd, tips och tankar emottages tacksamt!
Risken finns att mjuka frukter bara blir smet har jag märkt :-) Fast om man ska använda fruksaften i t ex sockerkaka eller som smaksättning i efterrätt kan det nog spela kvitta om det ser snyggt ut. Päron måste ju vara gott! Det ska jag testa!!
När jag gör ren äppeljuice i min så får den väldigt fort en brunaktig färg. Jag vet att riktig färskpressad äppeljuice är lite gulgrumlig, som den på till exempel Mc Donalds... finns det något man ska ha i för att det inte ska bli brunt?
Jag investerade i en Philips råsaftcentrifug för knappt ett år sen och är jättenöjd! Jag rekommenderar att kolla upp http://www.juicemaster.com/, där det finns en massa tips och recept. När det gäller mjuka frukter och grönsaker (t ex bananer, färska jordgubbar, avocado mm) så är det bättre att mixa ner dem i juicen till en god smoothie. Du kan göra underbara juicer genom att blanda olika frukter och grönsaker, t ex ananas, apelsin, äpplen, spenatblad, ingefära, selleri och om man vill sedan mixa i mjukare frukter och ev lite youghurt för att få en mer matig dryck. För att äppeljuicen inte ska bli så brun kan man ta i lite citron. Blir dessutom supergott!