icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Rått ägg - med eller utan skal

Mycket engagerad
116 inlägg
26 november 2012 16:48

När man gör exempelvis äggröra ska man då räkna vad ägget väger inkl skal eller utan? Jag noterar ägget inkl skal i MD men blev tveksam nu eftersom annat är ju utan skal och ben. Någon som vet?

  • Veteran
    5951 inlägg
    26 november 2012 16:51

    Du ska egentligen bara föra in det du äter, dvs utan skal men hur många gram kan det röra sig om? Inte så där värst många kan jag inte tänka mig. Gör du som det blir smidigast för dig.

  • Veteran
    1046 inlägg
    26 november 2012 19:58

    Om du väljer i livsmedelslistan kan du välja antal ägg istället för vikt. Så himla exakt på grammet är det inte.

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    26 november 2012 21:04

    Ja, det är ju ganska marginellt. Ägget jag tog idag vägde 66 gram och skalet 8 gram.

  • Veteran
    3541 inlägg
    26 november 2012 22:56

    Äggskalet brukar vara ca 10% av total vikt. Eftersom ägg är rätt energirikt så kan det ju slå en del på ett stort resp. litet ägg. Ett ägg i matdagboken motsvarar ett medelstort ägg, 50 gram. Dvs ca 55 g med skal.