Jag tänkte jag skulle höra lite med er andra hur ni gör när ni räknar kalorier. Frukost är för min del likadan varje dag men hur är det med lunch och mellanmål och middag?Exempel: till lunch vill jag äta 25 % av mitt dagliga kaloribehov, dvs 625 kalorier. HUR ska jag få ihop detta? Dessutom vill jag att fett ska vara 30%, kolhydrater 30%, protein 40%. Det gör ju inte saken lättare. I en del receptsamlingar står kalorier/portion nedskrivet och det kan ju vara till hjälp men det blir ju inte korrekt.Är den enda lösningen att väga allt och laga ALL mat från grunden? Vem har tid med detta?
Engagerad
59 inlägg
I början tar det tid, men så småningom lär man sig att uppskatta med ögonmåttet ganska bra, även på restaurang. Då räcker det att kontrollväga någon gång ibland, för att kontrollera att ögonmåttet fortfarande är i trim.Mellanmålen kan man ju styra ganska bra, en burk keso är ju alltid lika stor t ex. Om det är väldigt viktigt för dig att få ihop rätt procent och proportioner är det nog ganska otillräckligt, att använda sig av ögonmåttet ofta.
Tack :)
Kika under isokaloriska recept, öka ev på proteinet om du vill det: http://www.matdagboken.se/?p=recept&KategoriID=34Annar kan du lägga in recpet här på sidan för att få dem beräknade med kcal, fett, kolh, protein, vitaminer m.m.Lycka till!