Nykomling
0 inlägg
Hej! Idag när jag skulle steka kött så valde jag "stekt nöt/gris kött". Då blir det väl rätt att väga det efter man stekt köttet? Det är ganska stor skillnad... Och ugnsstekta grönsaker, det är också stor skillnad på dom innan man sätter i ugnen och efter. Vilket vikt skall man räkna egentligen? När ja använder 10 g soyaolja när jag steker, då skall man väl skriva in allt det? Väldigt glad för andra tips :) Carina
Bättre att skriva in för mycket än för lite. Då har du marginalen på rätt sida :-) Ja väljer du stekt kött, så är det den stekta vikten som gäller. Då har en del vatten och fett stekts bort bl.a. När det gäller grönsaker så är det rå vikt utan ev. skal som räknas i livsmedelsdatabasen. Och även om en del av vätskan från sojasåsen kokar bort så ange det du vet. Bättre som sagt för mycket än för lite, så du får marginalen på rätt sida. Nåt som är svårt, tycker jag, är ris och pasta. Ibland står det kokt (pasta) men annars är det svårt att veta vad det väger innan, om man är som jag och väger det som läggs på tallriken. Senast var det risnudlar jag fick gissa.
Välkommen hit! Det gäller alltid vikt innan tillagning om inget annat anges. / Johan