Jag behöver råd !!! Jag slutade röka i okt och har sen dess upplevt att mat bara smakar konstigt. Jag vet hur mycket jag har slängt sen jag har lagat till det. Framförallt gäller det varor som har varit i frysen t ex korv som varit i frysen ett par dagar luktar härsken. Stekt mat smakar inget eller ofräscht och åker i slasken. Någon annan som har upplevt något liknande. Annars har jag hört att man ska god aptit för mat smakar bättre. Jag väntar fortfarande. Hur kan man vända på detta???? Någon som vet
På gång
45 inlägg
Jag upplevde att jag fick känsligare smaklökar när jag slutat röka, inte nödvändigtvis dock att allt smakade bättre för det. Däremot känner jag lättare olika nyanser och smaker nu, även de mindre angenäma. Det gäller även luktsinnet, tyvärr.
Jo, luktsinnets har blivit känsligare, och även smaklökarna, det spelar mig ett spratt. Jag upplever att mat inte luktar så gott som tidigare. Det är kanske det som har hänt. Det blir nog bättre med tiden.
Det är kanske lite ovana vid att det känns så mycket? En liten droppe parfym luktar ju gott men om man häller flaskan över sig blir det ju otäckt, kan det vara samma effekt du får med smaklökarna? Att de helt enkelt blir lite överväldigade?
Ja, jag hoppas att du har rätt. Snart äter jag bara raw food.
När jag hade slutat röka gick jag läänge på frukt & grönt avdelningen i affären och bara sniffade på alla goda dofter som jag plötsligt kände! Jag tyckte också att maten luktade konstigt men den smakade okej. Eller så glufsade jag i mig ändå kanske? Det borde gå över snart, man vänjer sig ganska fort.
Jag du har säkert rätt. Jag är bara så förvånad. Maten smakade godare tidigare men jag är känsligare för lukter nu. Nu är det ju så att röka har jag gjort. Och det gör jag inte längre nu, får syssla med något annat nu :) Det känns skönt att höra att fler har haft liknande upplevelser.