Engagerad
54 inlägg
Skall man göra sås själv eller funkar det med pulver/färdigköpt?
Skall man göra sås själv eller funkar det med pulver/färdigköpt?
det beror ju på vad du är ute efter, kanske lättare att räkna kalorier på färdig eftersom det står på förpackningen:P
Jag menar till maten man skall äta varje dag, har det någon betydelse? Vilken sås är bäst när man skall äta LCHF? Klart är ju att den färdigköpta är smidigast, men är den bäst?
är det LCHF du kör på är det nog bäst att göra själv, så du kan kontrollera kolhydrats/fettinnehållet!
Den färdiga är väl inte så bra om man kör LCHF då den oftast innehåller socker. Bearnaise, 1dl sås innehåller 6g kolydrat - varav 2g socker - enligt knorrs hemsida. Gräddsås, 1dl sås innehåller 4,5g kolhydrat - varav 1,5g socker. Jag är inte helt säker (kock är jag inte) men jag tror man kan göra egen som är bättre.
Jag håller med ovanstående. Och jag vet att många LCHFare använder Philadelfiaost (naturell) som de smaksätter. Dragon och en klick senap så har du bearnaise ;)
Gör sås själv! Grund: kastrull,olja eller smör beroende på vilken diet du kör. Småhackad rödlök. Häll i grädde (valfri procent beroende på vilken diet du kör).Peppar och örtsalt.Sedan kan du smaksätta med vad du vill:Stekt svamp eller senap eller ost typ ädel eller gorgonzola eller lightost eller vad du vill.Det är bara fantasin som kan stoppa dig! Koka ner såsen på låg värme ,rör om då och då, Man kan även göra kalla såser med creme fraiche eller annan mejeriprodukt. Krydda med vad du vill!
Du har redan fått bra förslag. Men vill du köpa färdig LCHF vänlig sås så köp Erik Lallerstedts,Lohmanders el Rydbergs som är rätt oki . Men bäst är ju hemlagat så klart