icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Se menyer före man är betalande medlem?!

På gång
18 inlägg
6 oktober 2012 22:00

Jag tycker det är trist att jag inte fick se menyerna före jag blev betalande medlem! Jag har ingen användning av menyerna, men kunde inte veta det eftersom jag inte hade tillgång till dem! Jag äter inte kött, fågel, fisk, ägg och mjölkprodukter. Jag trodde jag skulle kunna använda mig av den vegetariska menyn och bara byta ut livsmedel ibland, men jag får ju byta ut den mesta i den menyn! DÅLIGT att man inte fick se exempel på menyerna föra man betalade!!! Jag känner mig lurad!

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 oktober 2012 23:44

    Med tanke på att det är flera som är vegetarianer på MD och så jag då (som bara är generellt nyfiken) så kanske det kommer fler recept, om vi ber snällt?

  • Veteran
    5098 inlägg
    6 oktober 2012 23:54

    Välkommen hit! Vi kan bli ännu tydligare på vad menyerna innehåller, det är inte meningen att du ska känna dig lurad. Vill du ångra dig är det ok, bara kontakta oss här: http://www.matdagboken.se/?p=info&PageID=2 så löser vi det till dig på måndag. Det finns dock en hel del andra funktioner som jag hoppas du kan ha nytta av, kika runt och prova dig fram så länge. Ännu fler vegetariska recept? Bra idé!

  • Nykomling
    8 inlägg
    7 oktober 2012 13:05

    Ja, mer vegetariska recept önskas!

  • På gång
    18 inlägg
    8 oktober 2012 14:17

    Av de livsstilssiter ("bantnings-siter") som finns verkar några ha valt att profilera sig och det jag sett av Matdagboken så är menyerna den starkaste profileringen. Många överviktiga kan ju inte äta tillräckligt mycket, tillräckligt näringsriktigt, eller för den delen laga mat ens. Så att ha menyer är nog ett vinnande recept! Jag tror att det blir de profilierade siterna som överlever längst. Jag har varit vegetarian under större delen av mitt liv, men omständigheter gjorde att jag blev vegan för ca 2 år sedan. Egentligen var det också då som jag lärde mig laga mat ordentligt, eftersom det inte är så enkelt att hitta färdig eller halvfabricerad veganmat i affärerna. Enligt mig själv är jag en fena på att byta ut råvaror i recept så de passar en vegansk kost! Jag kände i alla fall att det skulle vara rätt kul med färdiga menyer eftersom det erbjöds och hoppade därför in som betalande medlem här på Matdagboken. Tråkigt nog var det en massa ägg (för att det är LCHF antar jag i recepten) och eftersom många recept bygger precis på äggen så faller min idé med att bara byta ut någon/några få ingredienser i receptet. Dessutom använder ni halfabrikat som quorn och det är också svårt för mig att förstå hur viktigt precis det är i receptet. Jag äter gärna biffar av olika slag som jag gör av bönor och "steker" i ugnen (fast nu kommer det att bli röbetsbiffar p g a att jag köpt en massa rödbetor billigt). Jag äter även tofu (som är lätt att göra själv om man vill), temphe (sojabönor med svamp mellan - svamp går att beställa från Holland ;-) eller så kan man köpa färdig temphe i vissa asiatiska butiker), seitan (gluten från vetemjöl), sedan gör jag det mesta som jag dricker själv - varför låta affärer sälja sådant åt en som man själv gör på under 10 minuter för en spottstyvel! Ett exempel på hur man kan byta ut livsmedel i recept - kokta ägg och avocado går att använda på ungefär samma sätt.

  • Engagerad
    59 inlägg
    9 oktober 2012 09:41

    En tanke som slog mig är att du kanske kan kolla in Isodieten och kolla de recept som finns där och byta ut Kötet, fisken och kycklingen mot annat? Isodieten bygger ju också på mycket frukt och grönt.

  • På gång
    18 inlägg
    9 oktober 2012 22:30

    Finns Isodieten som färdig meny här, jag hittar inte den? Jag tycker det är jobbigt att hålla rätt på en massa dieter ... en massa bokstavskombinationer för mig ... :-D :-D Jag är ute efter menyer för att få lite inspiration och en slags nystart. Det skulle vara så skönt att kunna läsa rakt av vad man ska äta utan att behöva pussla ihop något (skulle kännas lite lyxigt). Idag blev det i alla fall smarriga rödbetsbiffar, pepparrotssås, kokta linser och en sallat till - helt OK mat. Troligtvis kostade den heller inte många kronor. Förutom att maten var vegansk, så blev den också glutenfri vilket inte alls är givet när det är veganmat. Om jag känner mig på bra humör kanske jag lägger in lite veganrecept här, fast jag vet egentligen inte om det är så intressant för den stora massan. Fördelen med veganrecept är att de ofta har billiga råvaror, nackdelen är att maten oftast tar lite tid att göra men lär man sig planera så flyter det på bra. Jag tror inte Isodieten finns som meny här, men annars var det ett jättebra tips, tack för att du tänkte på mig! Johan, jag har bestämt mig för att stanna här ett tag - jag betalade för tre månader och under den tiden testar jag (men jag såg till att säga upp medlemskapet på en gång för säkerhetsskull). Får kanske yxa till en egen meny åt mig då ...

  • Veteran
    1881 inlägg
    9 oktober 2012 22:38

    Jodå ISO menyer finns oxå. :)

  • Veteran
    5098 inlägg
    9 oktober 2012 22:57

    Lubbaren, kul att du stannar! Ska prata med min kollega Carina så fixar vi fler veganska recept :-) Här hittar du en sammanställning av våra färdiga menyer: http://www.matdagboken.se/?p=info&PageID=141

  • På gång
    18 inlägg
    2 januari 2013 21:31

    Tyvärr passade den här siten inte mig, men nu har jag ju provat! Jag tyckte det var för komplicerat att skriva in maten, träningen och det mesta. jag har svårt för att skriva exakta klockslag och vad"jag kände då". Sedan blev det tydligen lite fel för mig från början med recepten. Jag trodde Jag skulle fixa det ändå, men jag upplevde siten som för komplicerad. Förutom gnället ovan, så tycker jag det är positivt att Johan engagerar sig i trådarna här och inte lämnar allt vind för våg som de gör på minst en annan liknande site som denna. Ha det bra och lycka till allihopa!

  • Veteran
    3541 inlägg
    2 januari 2013 23:46

    Just Isodieten finns inte som menyer (det är väl skyddat namn tror jag) men isokalorisk meny finns, men kallas bara för matdagbokens menyförslag eller nåt sånt, och är om jag inte minns fel de första menyerna som fanns här. Det är nog svårt att göra menyer som passar alla men Matdagboken försöker verkligen och det märks att de lägger mycket energi på att få de färdiga menyerna bra, ur energisynpunkt, energifördelning och näringsmässigt. Så kompletta som man kan utifrån de förutsättningar som finns helt enkelt. Så visst lyssnar de på åsikter och engagerar sig. Man behöver absolut inte lägga in allt det där som du tyckte var jobbigt, som exakta klockslag och känslor. Det finns ju till för de som vill fylla i det och ev. kunna se ett mönster och ändra vanor eller lära sig något av det. Det är ju bara att hoppa över och gå vidare till nästa sida och fylla i innehåll! Men visst, innehållet kommer man ju inte ifrån om man vill föra matdagbok. Det är ju det man gör då...