Mycket engagerad
117 inlägg
Hej!Jag ÄLSKAR sill.Speciellt vanligt inlaggd sill och senapssill. Är det "dålig" mat?Fick är ju nytigt men lagen kanske innehåller alldeles för mycket salt/socker?Någon som vet?
Sill är det mig veterligen inget fel på. Tvärt om innehåller den rikliga mängder omega 3 som är livsnädvändigt och som vi ofta får i oss för lite av!Vilken sill är det du tänker på?
Inlaggd sill och typ senapssill. Det är mina favoriter. Kan man äta en "hel burk" om dagen utan att det är någon fara? Kalorimässigt menar jag...Är det mycket bättre än typ köttbullar el dyl?
Sill är ju som sagt en bra fettkälla med betoning på bra fetter. Det som är boven i dramat är ju att den innehåller mycket socker speciellt senapssillen. Det du skulle kunna göra är att låta lagen rinna av innan du äter.
En hel burk kanske är att ta i men det beror såklart på vad du äter förövrigt. 100 g senapssill med sås ligger på ca 260 kcal, en liten burk innehåller 200g så räkna med ca 500-600kcal om du äter en hel liten burk.Om det är bättre än köttbulllar vet jag inte, kalorimässigt spelar det iaf ingen större roll (köttbullar ligger på ca 200-240kcal/100g) Däremot skiljer ju näringsinnehållet åt vad det gäller vitaminer odyl.
http://www.abba.se/produkter/sill/sillinlaggningar/abba_senapssill/Förpackningar: 230 g och 510 gFörvaring: Förvaras vid högst +8°CFångstområde: Sill (Clupea harengus) ¿ Norska Havet, NordsjönNäringsvärde per 100 g:Energi: 1050 kJ / 250 kcalProtein: 7.0gKolhydrat: 16.0gFett: 18.0gBästa tipsen:Servera Abba Senapssill till rårakor: blanda finriven potatis med lite salt och peppar. Platta ut till små plättar och stek dem hastigt på båda sidor i stekpanna eller plättjärn. Finhackad rödlök blir ett gott tillbehör.Snott från Abbas hemsida. I mina ögon ser det ut som ett väldigt gott mål, jag skulle nog hellre välja sillen än köttbullarna ur hälsosynpunkt.Och en burk om dagen är kanske mycket, om du ledsnar på det. Men jag betvivlar att du äter dig tjock på det faktiskt. Om du verkligen gillar sill så mycket så planera in en burk eller en halv i resten av kosten, som en del av middagen eller uppdelat på flera mellanmål.Sill är en betydligt bättre och hälsosammare last (om det nu kan kallas last) än t ex sega råttor! :-)
Köp inläggnings sill inte 5 min sillen utan orginal och gör såsen själv då vet du ju hur mycke socker du tillför själv och så blir det godare med.Lycka till
TACK! Ni är ovärdeliga! :)
Jag gjorde en omelett med matjessill och gräslök och dill (åt med sallad bredvid) och blev lite chockad när jag insåg hur många kcal den innehöll... (då hade jag tagit en halv burk matjessill, tror det var 75 gram "avrunnet" dvs. utan lag)Så sill är nog något man får äta med måtta om man vill gå ner i vikt, tyvärr! Men som sagt, det är nyttigt med omega 3, så det får väl bli en liten sillbit då o då!
Tack för tipset om sillomelett! Börjar nästan ledsna på mina sillmackor, men vill ju få i mig mina små bitar de dagar jag inte äter fisk till middag. Bra tips det där med omelett! Ägg är också ganska kaloririkt, det går snabbt att få i sig 3-4 ägg i omelettform (3 ägg = 211kcal, 4 ägg= 282) men både ägg och sill är nyttiga livsmedel så jag skulle hellre äta en sillomelett och känna mig mätt och nöjd än knapra i mig en sallad och sen småäta godis och mackor hela kvällen.