På gång
17 inlägg
Är väl lite trög, men undrar om man ska skriva in mängden torrvara eller rått/färskt livsmedel eller om man ska väga efter att det är tillagat?
I matdagboken står det om energi- och näringsangivelserna gäller tillagad vara, står det ingenting är det rått som gäller. Så om du lagt in i matdagboken att du ska äta "120g kycklingbröst" t ex är det den råa varan som avses, om du däremot lagt in "120g fläskkotlett gris stekt" är det den tillagade varan det gäller. Vet inte om det var svar på din fråga dock.
Ja, så är det förstås! Blev bara lite förvirrad när jag skulle äta pasta - 100 g angavs som portionsstorlek och 100 g okokta makaroner är ju jättemycket! 100 g kokta måste ju vara mycket mindre mängd...fast det är ju förstås bara vatten som är tillsatt.
Bry dig inte om portionsstorlekarna som står i livsmedelslistan, dom stämmer inte alls. :)