icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Ska man ange livsmedelsvikt före eller efter tillagning

På gång
17 inlägg
6 september 2012 11:34

Är väl lite trög, men undrar om man ska skriva in mängden torrvara eller rått/färskt livsmedel eller om man ska väga efter att det är tillagat?

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 september 2012 13:02

    I matdagboken står det om energi- och näringsangivelserna gäller tillagad vara, står det ingenting är det rått som gäller. Så om du lagt in i matdagboken att du ska äta "120g kycklingbröst" t ex är det den råa varan som avses, om du däremot lagt in "120g fläskkotlett gris stekt" är det den tillagade varan det gäller. Vet inte om det var svar på din fråga dock.

  • På gång
    17 inlägg
    7 september 2012 13:10

    Ja, så är det förstås! Blev bara lite förvirrad när jag skulle äta pasta - 100 g angavs som portionsstorlek och 100 g okokta makaroner är ju jättemycket! 100 g kokta måste ju vara mycket mindre mängd...fast det är ju förstås bara vatten som är tillsatt.

  • Veteran
    1881 inlägg
    7 september 2012 13:17

    Bry dig inte om portionsstorlekarna som står i livsmedelslistan, dom stämmer inte alls. :)