Hej jag har precis börjat äta Lchf och känner mig väldigt angelägen om att gå neåt i vikt nu. Har sakta gått ned från 115kg till nu 105kg sedan i maj med hjälp av diverse dåliga dieter och motion. Har bara ätit Lchf sedan förra tisdagen och i morgon ska jag och min sambo åka på en romantisk minisemester tisdag-fredag. Det är bokat och betalt sedan länge och vi har bestämt att vi för första gången ska gå och äta på en krog som har två stjärnor i Michelinguiden. Hade tänkt att ta 4, 5 eller 6-rätters.
Frågan är, ska jag på den restaurangen försöka förklara för dem (på dålig Engelska) vad jag inte äter och försöka få mat anpassad till mig,och inte äta efterrätten, eller ska jag göra ett undantag på den middagen? jag vet inte hur mycket det skadar att synda en middag, hur länge efteråt det kommer hindra min viktminskning. Hur hade ni gjort?
I övrigt så tänkte jag oavsett hålla mig så mycket som det går till Lchf under resan, men tänker dricka tort vin för annars kan det lika gärna kvitta om man inte ens kan dricka vin på smestern. Jag brukar få sura uppstötningar av tort vin, men vad jag vet så är det alderles för mycket kolhydrater i sötare viner och i öl.
Hur hade ni resonerat kring maten?
Jag hade nog tagit det som låter godast på den där restaurangen och njutit av det. I övrigt hade jag valt så gott jag kunnat utan att krångla till det för mycket. Dock utan att frossa. Det ska ju inte förstöra semestern med för mycket matfokus.
Men alla är olika, men så hade jag gjort.
Det finns nog ingen som kan svara dig på vad som händer om du gör på det ena eller andra sätter. Det vet du inte förrän efteråt
Men du kan ju t.ex välja bort potatisgratäng, pomme frites, ris etc och be att få extra mycket grönsaker istället.
Eller så äter du av allt, men med måtta och drar lärdom av vilka effekter det fick.
Hoppas ni får en trevlig resa!
Jag håller med ovanstående. Passa på att njut! Hur du än gör så njut av din semester! Sen kan du i så fall ta lärdom och börja om på ny kula. Men att åka på en sån romatisk minisemester och gå på en berömd restaurang och känna begränsning p.g.a. diet kan förstöra den känsla ni är ute efter, semester, lyx och romantik. På ett sånt ställe hade jag valt att äta precis det jag vill och tycker är gott oavsett om det är potatis, glass eller en fet sås. Men be gärna ändå om att få mer grönsaker om det är det du vill ha.
Det är inte vad man äter under en måltid eller en weekend som stjälper en hel diet utan hur man äter sen i vardagen. Du verkar så beslutsam så jag tror inte du har problem att sen hitta motivationen att gå tillbaka till din diet. Sviker motivationen så hör av dig här igen så vi kan peppa dig och utmana dig att äta som du vill. OK? :-)
Hade det handlat om en kväll på en finare restaurang hade jag nog valt det jag velat ha den kvällen och sen ätit lchf resten av semestern. Hoppas ni får en underbar resa...låter mysigt
Jag hade nog valt det jag tyckte var godast, bett dem ta bort en potatis, ris etc och bett om extra grönsaker o sås och tagit in en efterätt som jag gillar och njutit av den, om den skulle vara enorm vilket de är ibland skulle jag bestämma mig för att bara äta halva. Gör medvetna val, bestäm innan och njut sedan av vad du bestämt dig för att äta!
Jag släppte på allt inom mat när jag var på semester jag åt, njöt och så sällan som jag åker på semester så tyckte jag det var värt det gick väl upp ca 4 kilo på en vecka men då var det även alkohol som jag drack samt chips o annat onyttigt jag tror inte jag gått upp så mycket om jag varit lite mer återhållsam men Eran fina middag skulle nog jag inte skippa det gälller ju bara en kväll. Så lev o njut o ha en trevlig resa
Kom i håg, lätt fånget - lätt förgånget, dvs. det man snabbt lägger på sig i vikt kan man också snabbt bli av med. Oftast handlar det då om vätska som har bundits i kroppen med kolhydrater och salt. När man drar ner på det igen så släpper kroppen den extra vätska den lagrat.
Hej jag vill tacka er för alla fina kommentarer och tipps! vi var borta tre dagar, den första dagen försökte jag vara strikt men det var svårt att äta som jag ville och det kändes som bortkastade pengar när man åt frukostbuffe och åt på restaurang så de resterande två dagarna åt jag det jag ville men höll mig till tort vin, ingen öl eller drinkar. Ångrar i efterhand att jag inte drack det jag ville för jag satt och sippade lite missnöjd på mitt sura vin. Jag gick upp 1,5 kilo de dagarna, och det gick jag med råge ned veckan därpå! (-3,5kg) så det var ju ingen fara viktmässigt. Fick däremot ett jäkla sötsug som jag fortfarande inte blivit av med ;/ men jag håller forfarande på och lär mig hur jag ska äta för att må bra, så det är en prosess! tack för hjälpen!