Engagerad
72 inlägg
Är det någon som försökt att göra smördeg med att byta ut vetemjölet mot något nöt-, mandel- eller coccosmjöl ev med fiberhusk i? Jag skulle vilja baka in kött och steka i ugnen men måste degen bakas med mjöl med gluten för att hålla ihop?
Det finns glutenfri smördeg att köpa men hur de funkar för lchf har jag ingen aning om.
Jag provade att göra paleotortilla och då hade man mandelmjöl, äggvitor och kryddor. Vet inte om det funkar som LCHF men det blev en liknande pajdeg så det kanske kan gå att baka in nåt i. http://undervarttak.blogspot.se/2013/01/tortilla-chips-paleo-recept-enkelt.html
kollade på nätet :) hittade den här, det är med kokosmjölk och mandelmjöl. http://jimpslchf.blogspot.se/2012/07/ledig-tisdag.html
SuperK, det är kokosmjöl inte kokosmjölk i. :)
Oj! Ja jag trodde den skulle bli kladdig men läste inte så noga :)
Tack för tips! Det verkar inte helt lätt kan jag förstå. Kanske man kan pensla med ägg över degen så den håller ihop, så det blir som skal på skal. Får väl prova!