icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Smoothies

På gång
17 inlägg
15 juni 2009 20:12

Hej, ni som har frukt i era smoothisar...har ni i de frysta bären direkt eller tinar ni dom först? /Christine.

  • Mycket engagerad
    162 inlägg
    16 juni 2009 13:05

    har för mig att det brukar stå frysta bär i recept av olika slag. men det går säkert med tinade oxå.

  • Mycket engagerad
    131 inlägg
    16 juni 2009 14:45

    Jag föröker att tina dem först då jag annars drabbas av "brainfreeze" men på en varm sommardag så är ju detta bara bra iofs :) Min dotter vill ha dem frysta, och hon kallar det också för milkshake så....

  • Veteran
    5096 inlägg
    16 juni 2009 15:10

    Jag tar de frysta - gillar kosnsistensen som bli när man mixar fryst.

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    8 september 2009 21:55

    smoothies 2 portioner 20 g frysta bär, ca 1/2 dl 1 dl yoghurt 10 % ½ dl grädde Kallt vatten

  • På gång
    41 inlägg
    3 oktober 2009 12:01

    Jag har både och. Fryst mango och ikke fryst banan. Tycker det blir för isigt om allt är fryst. Men man kan ju tina dom lite om man känner för det. Det som är bra med fryst frukt är ju att man alltid har hemma. Lätt att skiva och frysta är tex perfekt mogen och söt banan.

  • På gång
    46 inlägg
    3 oktober 2009 14:22

    Mitt recept: 1 dl naturell yoghurt 3% 1 dl mjölk ev. 1 msk vispgrädde (ovispad) 30-50 g frysta bär 50 g banan Jag brukar ha frysta blåbär/hallon och banan (ej fryst), för det blir härligt tjock konsistens av de frysta bären och bananen. Bananen gör smoothien söt. Det är ju också godare med en kall smoothie i min mening.

  • På gång
    34 inlägg
    3 oktober 2009 15:55

    Om jag ska dricka smoothien direkt tinar jag frukterna så de är "halvfrysta", men om jag ska ta med mig smoothien mixar jag de frysta, för då har man perfekt temperatur när man ska dricka den efter två-tre timmar.

  • Mycket engagerad
    325 inlägg
    30 augusti 2010 20:27

    jag använder mig frysta eller så dom är halv frysta så det blir lätta och skära dom.

  • Nykomling
    7 inlägg
    31 augusti 2010 13:40

    Jag låter dem vara framme en liten stund innan jag mixar dem, så är de lite upptinade men inte helt.

  • Nykomling
    3 inlägg
    14 oktober 2010 07:54

    2dl Frysta hallon + 1msk  yoggi mini, kanel ev någon torkad aprikos, jag mixar dem nästan helt frysta, de får bara stå och dra sig ett par minuter med yoggin, för att det ska bli en krämig sorbet koncistens!!  Ibland lägger jag i 1msk cashewnötter när den är färdigmixad, supergott och riktigt mättande!!