Engagerad
58 inlägg
Jag har gjort i ordning en gammal kesoburk (tom givetvis) med kokt gröt som jag tänkte värma på och äta till mellanmål på jobbet imorgon. Min fråga är nu kan man micra kesoburken eller smälter den?
Men hur gör man liksom? Är det av ris? Har sett att det finns typ ICAS grötris. Bara att blanda med vatten? Vad handlar totala kcalmängden på ungefär? För en portion då.
Grötris är precis det. Först kokar man i lte vatten i 10 min. Sen häller man på mjölk och kokar på SVAG värme länge (annars bränns det fast). Lite salt. Och ev en klck smör, om man vill. Receptet står på alla paket, oavsett vilken sort man köper. Själv äter jag inte eländet. Tycker det är jätteäckligt. Men det ska ju vara till jul. Så då kokar jag och ställer ut åt tomten :) Enligt livsmedelsdatabasen innehåller en portion 200 kcal.