På gång
23 inlägg
För alla som vill ha sötma men inte socker. GI=0 kcal=0/100g Naturligt
För alla som vill ha sötma men inte socker. GI=0 kcal=0/100g Naturligt
Oops, glömde länken... http://sv.wikipedia.org/wiki/Stevia
Jag har använt stevia till glass och pannacotta och det är riktigt bra. Även att söta grädden till lite jordgubbar är fantastiskt. Stevia är dyr, men väl värt det då den inte påverkar blodsockret och insulinutsöndringen. Perfekt produkt för diabetiker, LCHF eller om du helt enkelt inte vill ha vanligt socker.
nog för man kan ju odla egen stevia, så om man har gröna fingrar kanske det inte blir så dyrt
Var kan man köpa stevia? Hälsokost?
Googla på Stevia så hittar du webbutiker som säljer Stevia...
Gryningen i Stockholm har det. Dyrt? Jag köpte en burk med drygt ett hekto för 24 kronor, och det verkar absolut som om det kommer att räcka lika länge som ett halvt kilo råsocker för 22. Det är väl inte så farligt?
#lingon det är kanon men var ligger Gryningen?? Jag köper Sukrin på Daglivs 79:-/500g
Gryningen ligger på Folkungagatan 68 på Södermalm. Burken jag har köpt är pulveriserade blad; man kan även köpa hela torkade blad, pulver eller tabletter. Jag tror att pulvret och tabletterna är dyrare men mer koncentrerade.
Stevia är ju väldigt drygt, det räcker med en knivsudd, så ett hekto räcker ett tag! Jag gillar dock inte bismaken av anis, det funkar inte i alla sammanhang. Har därför gått över till Sukrin, som också är helt naturligt, och dessutom trevligt knastrigt som socker. Gott på LC-pannkakor! ;-)
oki då skall jag ta mig en sväng till folkungagatan då tror stevia finns som tinktur med. Jag gillar ju laktits smaken..Mm kokospankakor med lakritsmak mmmm