Måste ställa en fråga som säkert både är dum och ologisk. Är inte fullt någon LCHF-fantast, men har insett mer och mer att jag äter mer likt denna kost. Undantaget är väl ett större intag av grönsaker som kan få kolhydraterna att rusa iväg. Eller att jag kan göra undantag som ett knäckebröd eller så, men utan att få några extrema sug efteråt. Mitt största sug som jag besväras av är jordnötssmöret. Det osockrade och ekologiska från Green Choice. Ett väldigt bra val. Egentligen. MEN. Jag använder sötningsmedel till detta. Inte en tablett. Troligare kanske 3-4 stycken. Så till frågan. Är det möjligt att övergå till att äta LCHF men att ännu bruka sötningsmedel? Förutsatt att jag nu inte får kolhydratssug på andra "riktiga" livsmedel? Blir det ändå insulinpåslag i kroppen av detta söta, aspartamberikade men kolhydratsfria ämne? Är det någon som sitter med fakta? Jag har fullt vett till att jag inte bör konsumera detta alls. Dels med tanke på att forskningen är bristande, men även då det kan trigga sötsug. Men ja. Har fått för mig att jag enkelt kan hålla mig till detta sötsubstitut då jag inte idag äter någon kolhydratsbomb trots dagligt intag på några av dessa sötningstabletter. Är som lockad till LCHF, men vill kunna njuta av jordnötssmöret på detta söt/salta sättet. Vääääääänliga hälsningar från Soppan!
Mycket engagerad
132 inlägg
Vad jag förstår kan du använda sötningsmedel om du inte får mer sug. Själv använder jag sukrin (sötrix) som finns som strö och flor. Ingen bismak. Annars finns ju Stevia. När jag börjar baka LCHF kommer jag att använda sötningsmedel.
Ur en ren LCHF-synpunkt så fungerar det alldeles utmärkt. Sen om det är nyttigt eller inte p.g.a. andra orsaker tycker jag att vi skiter i.
Stevia är kanske att föredra då det är en helt ren produkt från växten sötflockel. Jag personligen kommer att använda denna. Har vänner som är diabetiker och dom tar regelbunder prov på sitt blodsocker och "vanligt" sötningsmedel som aspartam har inte gett insulinpåslag. Sen är det väl mera om man vill ge sin kropp något som är naturligt eller tillverkat på konstgjord väg...:-)
Fast bara för att det är naturligt behöver det ju inte betyda att det är mer nyttigt. Det finns ju massor av giftiga växter i naturen!
Haha,Mait, absinth kommer man ju att tänka på då! XD Naturligt - ja. Nyttigt - Eh, nja!? :P Vilket osökt får mig att tänka på detta lilla fantastiska klipp:http://www.youtube.com/watch?v=P3NQYAoc2uY
Det är sant! Det är jag mycket medveten om. Men nu menade jag enbart jämförelsen Stevia & sötningsmedel och ev blodsockerpåslag. Sen hur man vill göra är väl upp till var och en:-)
Jag använder stevia när jag "måste" söta något, typ vid julgodisbaket eller varma chokladen till barnens matsäck..... den är inte blodsockerhöjande och inte skadlig för kroppen, dessutom naturlig!!