Veteran
5951 inlägg
Sojabönorna fick fart och har svansar, de verkar underligt nog trivas i en burk under handduken..? Spännande, jag går och kikar under handduken och undrar vad det ska bli av det där i slutänden :-) Jag läste något om att de ska förvällas innan man äter dem. Hur länge stod det däremot inget om. Är det någon som vet? Är sojaböngroddar giftiga annars? Tack på förhand!
ja dom innehåller ett ämne som är "giftigt" (hur beror på just dig) annars men det bryts ner i värme. 5 minuter ska sojabönsgroddar och kikärtsgroddar förvällas enligt böckerna jag har. (jag minns inte vad ämnet heter det är samma som finns i alla baljväxter men i vanliga groddar så räcker själva groddningen för att bryta ner det ämnet) sojabönsgroddar passar perfekt i wok eller hemmagjord nudelsoppa
Aah, tack Rapchic, vilken tur att det finns pålästa människor att fråga! :-)