icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Spirulina, nässelpulver

På gång
30 inlägg
15 januari 2014 16:15

Är det någon som provat att äta spirulina och/eller nässelpulver som kosttillskott? Efter att ha testat pulverdiet utan något hållbart resultat har maken och jag nu övergått till lchf. Efter att ha läst runt på nätet blev jag nyfiken på om ovanstående tillskott fungerar så som beskrivs?

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    18 januari 2014 11:11

    Jag äter nässelpulver, vanligtvis brukar jag göra eget men i somras var jag för lat i insamlandet så vi hade inte nog att göra pulver av så jag testade att köpa. Jag ser det som en "grönsak" eller vad man kan kalla det (antagligen för att jag vanligtvis samlar själv omixade torkade nässlor använder jag i grytor osv) och äter jag en stor mängd grönsaker har jag mindre värk och det märker jag med nässelpulver också, det är mättande och så är det gott. Jag äter inte enligt LCHF så jag kan inte säga hur det påverkar maten så. Jag vet inte heller hur nässelpulver "beskrivs" eftersom jag vanligtvis gör eget så där kan jag inte säga nått heller. hoppas jag varit till nån hjälp iallafall

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    18 januari 2014 14:40

    Jag har läst att nässlor ska vara bra för lederna mm så i vår kommer jag att plocka massor och torka. Eller brukar du förvälla och frysa dem kanske? Nässelsoppa brukar jag göra några ggr varje vår men något annat har jag inte använt nässlor till. Nu ska det bli ändring på det, tack för tipset!

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    18 januari 2014 14:58

    Jag torkar, jag tycker det är enklast att använda då kan jag antingen göra pulver (dvs mixa dom) eller bara slänga ner i en gryta, soppa el pastasås. Man kan ju också blötlägga för att ha i omeletter, pajer osv men jag brukar inte göra det (man kan ju förvälla och frysa lite till just det om man inte vill blötlägga) en annan praktisk sak men att torka är att det är enkelt att göra och man sparar plats i frysen (och går strömmen gör det inget). Jag plockar nässlor över hela sommaren, blir nässlorna för höga så torkar jag till hönsen/kaninerna helt enkelt. Man kan plocka hela sommaren bara dom inte hunnit bli "träiga". Jag använder nässlor i soppor (tex hemmagjord nudelsoppa inte bara klassisk nässelsoppa), grytor tex denna http://mortangard.com/2013/05/18/forsta-ograset/, pastasåser, och på sommaren i pajer, omeletter, fräst i mjölkfritt margarin osv