icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Storkok till matlådor? Tips och ideér tack!

Engagerad
64 inlägg
5 augusti 2012 23:25

Hej! Nu är snart semestern slut och jag tänkte laga lite mat och frysa in till matlådor. Jag är hjärtligt trött på den mat jag brukar laga och skulle därför uppskatta tips på bra rätter (som man gärna kan laga många portioner av) att frysa in till lunchlådor. Tack på förhand! Birgitta

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    6 augusti 2012 08:09

    Bön biffar/bollar kan man göra i ugn och på så sätt göra massor (för att frysa in, går visst även med köttbullar men har ej testat). piroger brukar jag göra storkok då jag gör, med mkt sallad/råkost/övriga grönsaker till blir det ju inte så onyttigt om man tar en pirog bara. sen brukar jag göra det mesta direkt innan vi ska äta (jobbar inte så jag brukar inte behöva matlåda) men många grytor och soppor ska ju gå att frysa också.

  • Mycket engagerad
    132 inlägg
    6 augusti 2012 08:11

    Allting innehållandes ris, mathavre och dylikt som är lätt att mäta upp är ju ett enkelt val ifall man äter det. Det kluriga för min del har varit att få till såser och köttet (såvida man inte gjort alla bitar lika stora från start) att bli jämt i alla lådor. Visserligen är det inte hela världen ifall det blir lite mer eller mindre då summa summarum blir detsamma i när man slår ut allting. Jag har en kärlek till lax, brukar köpa en hel filé som bakas i ugnen och brukar väga upp ca 130g till var låda - det blir många! Till det min favoritsås med smak av citron och dill gjord på creme fraiche. Gott med både potatis, broccoli och ärtor. Storkok med kyckling(grytor) är också populärt. Godast enligt mig med någon pasta till. Köttfärssås/Chili con carne likväl. Recept på rätter har jag inte nu, men det finns många goda ute på internet och tanken var mest att sätta igång några förslag ;).

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    6 augusti 2012 08:21

    när det gäller såser (som vi inte äter så ofta) så fryser tomatsås bra. sås kanske man kan frysa i isbitsformar? då tar man så många bitar man vill ha i sin matlåda när man väl ska använda dom?

  • Utmärkt medlem
    670 inlägg
    8 augusti 2012 08:37

    Jag har ett reccept på god chili på min blogg, ta gärna en titt där :)