icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Surdeg

Nykomling
4 inlägg
3 januari 2011 21:55

Jag bakar en del surdegsbröd som t ex Levain. Jättegott och nyttigt ska det också vara, men jag kan inte hitta något sådant bröd med energiinnehåll. Jag har försökt lägga in ett recept med det är svårt när surdegsgrunden görs för sig och det tar mellan 2-4 dagar innan själva brödet ska bakas. Någon som har en idé?

  • Veteran
    5096 inlägg
    4 januari 2011 09:04

    Väga startdegen och den färdiga degen och dra sedan ifrån lika mycket startdeg som du lade till från början? Då får du den ursprungliga degen som du gjorde receptet på.

  • Mycket engagerad
    153 inlägg
    4 januari 2011 09:25

    Jag bakar också en hel del surdegsbröd, och det är typ det enda bröd jag äter. Jag har bara helt enkelt valt att lägga det på mjukt ljust bröd, ospecificerat, eller något i den stilen för att göra det lätt för mig. Det kanske inte stämmer alls i och för sig... men det var den lösningen jag tog till för enkelhetens skull. Jag vore också tacksam på ett "färdigt" energiinnehåll för detta bröd.

  • Veteran
    3541 inlägg
    4 januari 2011 11:10

    Samma här. Jag bakar allt bröd själv och gör det med surdeg. Det enda jag hittade i listan med surdeg var ett vitt bröd med surdeg och ca 4% fiber. Det stämmer inte helt med hur jag bakar. Jag har ofta fullkornsmjöl och mer fiber i. Ibland graham och ibland grovt rågmjöl. Det fanns ett annat bröd med graham i listan (lite mer fiber) som jag också valt ibland.