icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

sushi

Mycket engagerad
182 inlägg
5 november 2014 14:58

Hej!

Ska äta på en sushi-restaurang idag och undrar vad som är bäst att beställa? Finns en sallad men undrar om det finns något annat som är Lchf-bra? Salladen har jag ätit och den är jättegod och om det blir den hur skriver jag in det i matdagboken? Måste jag ta varje enskild rätt och lägga in? Svårt att veta mängd/vikt... Hur gör ni andra? tacksam för alla förslag och tips!

  • Mycket engagerad
    182 inlägg
    6 november 2014 10:06

    Tack för hjälpen sad

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 november 2014 10:33

    Eftersom jag inte vet vilken sallad det är frågan om, vad den består av eller vilka andra rätter som finns på restaurangen blir det nästintill omöjligt att svara bra på din fråga.

    Det handlar alltså inte om ovilja att svara utan oförmåga. Jag beklagar.

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 november 2014 10:38

    Personligen, när jag hamnar i situationer där jag inte riktigt vet vad de lagat eller av vad så brukar jag höfta kaloriinnehållet som "egendefinierad måltid" och släppa det ganska snabbt. Jag hänger inte upp min vikt på enskilda måltider utan helheten över längre sikt. Att jag inte har hundra koll på en enstaka måltid besvärar mig inte eftersom jag har rätt bra koll på de andra.

    Men då ska man kanske notera att jag är allätare på blandkost som inte behöver bekymra mig om kylhydraterna, det är antagligen annorlunda för de som följer en specifik diet och som vill följa den med lite större noggrannhet.

  • Mycket engagerad
    182 inlägg
    6 november 2014 10:41

    Tack för ditt svar! Jag äter LCHF så därför tänkte jag om någon som äter det visste lite mer ang suschi då jag är helt novis. Men det löste sig, det blev en kebabsallad, det var lättare att räkna ut och lägga in i matdagboken. Ha en bra dag!

     

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 november 2014 10:49

    Om jag inte är helt felunderrättad är det socker i sushiriset, jag har för mig att man i det kokade riset blandar ner en blandning av risvinäger och socker för att få den rätta "sushiris-smaken" men jag kan ha fel. Sashimi (om de har det) är ett bättre alternativ, men då måste man ju vara rätt förtjust i fisk som bara är marinerad men inte kokt eller stekt.

    Skönt att det löste sig ändå! Ha en bra dag du också! :-)

  • Mycket engagerad
    378 inlägg
    7 november 2014 07:01

    Ja det är socker och risvinsvinäger i sushiris. Sashimi är inte marinerad utan helt rå fisk. Det är inte mycket socker i riset ungefär 2 matskedar på 3 del okokt ris =)

  • Veteran
    5951 inlägg
    7 november 2014 08:33

    Ah, då är det sushifisken som är marinerad :-)