Nykomling
3 inlägg
Sushi är ju inte kolhydratfritt men jag älskar sushi! Jag vet ju att jag får göra som jag vill men....jag vill ju göra rätt! Det känns som att sushi är smalmat.
Googla på LCHF sushi, finns hur många recept som helst, främst med blomkålsris som rissubstitut.
Sushiriset innehåller förutom risvinäger även rent socker, olika mycket beroende på vem som gör sushin men antagligen för mycket för LCHF. Det är väl, om man jämför snabbmat, det minst onyttiga man kan välja. Göra sin egen sushi är roligt tycker jag: http://www.tasteline.com/koksknep/mat/lar-dig-gora-sushi/ Jag skulle inte vilja vara utan sushi, då väljer jag hellre bort något annat.
Ja med blomkålsris utan socker och med extra mycket lax, ägg, skaldjur eller vad man nu vill ha, fungerar ju sushi även för LCHF-are. Men det är BÖKIGT att göra själv tycker jag (är inte lika huslig som LadyG, tyvärr ;-):-)). Så jag har valt bort sushi ur min kost, även om jag tar liiite wasabi till min gravade eller kallrökta lax emellanåt!
Testa wasabi som krydda i annan matlagning, det är faktiskt riktigt gott.
Överallt där man brukar ha pepparrot eller senap är wasabi ett givet alternativ. Fasen, wasabin är slut hemma!!! Tack för påminnelse om smaksensation LadyGoding och Xara!