Veteran
1354 inlägg
Johan, Ville bara skicka ett stort och varmt tack på superbra recept på våfflor lagom till våffeldagen! Nu slipper jag göra våfflor på kesoplättssmeten! Älskar MDs receptutbud!
Ohh nu när jag såg denna länken var jag tvungen att gå in och kolla receptet och det ska provas på fredag :) Ska bli spännande :)
Jag har inte gjort nåt än, jag litar på att det funkar som vanligt. Men i morrn ska jag göra det med dinkelmjölet. Och äta med hallon. Längtar :)
LCHF-våfflor Det går utmärkt att göra våfflor utan mjöl. Det finns många olika recept där man ersätter mjölet med olika substitut. Det här är det recept som vi tycker är godast. Mjölet ersätts med mandelmjöl. Ibland hittar man mandelmjöl i affärerna, om inte så kan man lätt göra eget mandelmjöl genom att skålla och mala vanlig sötmandel. Ca 10 våfflor 3 dl vispgrädde 5 dl mandelmjöl 6 ägg ca 25 gram smält smör Rör ner äggen i vispgrädden och blanda i mandelmjölet. Rör därefter i det smälta smöret. Grädda som vanligt i våffeljärn. Ät med vispad grädde och hallon. Grädda LCHF butikens frasiga mandelvåfflor med endast 1,2g kolhydrater per våffla. Servera med vispgrädde, dekorera med lite bär och festen kan börja! Dessa våfflor är ganska neutrala i smaken och passar därför även som förrätt med tex en klick creme fraiche, rödlök, en bit rökt lax/skaldjur eller annat lchf vänligt pynt. Kolhydratinnehållet är beräknat på att våfflorna görs med LCHF butikens ekologiska mandelmjöl som endast innehåller 4,8g kolhydrater/100g. Om du i stället gör mandelmjöl själv eller använder dig av ex. LIDLs finrivna sötmandel blir kolhydratinnehållet ca 3,5g/våffla. Ingredienser till 2 våfflor: 1 ägg 15g kokosfett utan smak 0,5dl kallt vatten 0,5dl ekologiskt mandelmjöl med extra lite kolhydrater 1tsk fiberhusk 1 nypa salt 1/2 tsk bakpulver Den som vill ha lite extra smak kan tillsätta tex vaniljpulver, SukrinMelis eller kardemumma efter behag. Blanda ägg, vatten och det smälta kokosfettet. Blanda i resten av ingredienserna, låt smeten stå och svälla 3-5 minuter. Grädda i riktigt uppvärmt våffeljärn, servera och njut