Nykomling
2 inlägg
hej! nu ska det grillas, i helgen! Tips och råd välkomnas. Vilket kött är magert? likaså fisk? dressingar och tilltugg? tacksam för svar.
Alltså... jag skulle valt en vackert melerad entrecôte med fina fettstrimmor, inte för att jag älskar fettet utan för att det smälter fint när man grillar och gör köttet saftigt och mört. Lax är förvisso en fet fisk men den är god att grilla ändå. Magert kött riskerar att bli otroligt torrt och tråkigt helt enkelt, men jag är ingen grillmästare heller :-) Kycklingbröst är ju annars väldigt magert, tonfisk (hel) också. Man kan grilla foliepaket med saker man gillar också, då kan man få med grillade grönsaker och det är ju ett gott tillbehör :-) (Foliebakad rödlök t ex är väldigt gott, lägg en skalad rdlök i ett foliepaket tillsammans med en klick smör och några lämpliga färska kryddor, utgå från hur det andra kryddats när du väljer kryddor, och låt det ligga på grillen i minst 20 minuter) Fetaoströra är jättegott, tycker jag personligen. Mosa ett paket (ca 200g) fetaost och blanda med ~2dl yoghurt (matlagningsyoghurt). Skala och finhacka en rödlök och blanda i den. Klart!
Rent kött är i sej inte värst fett. Fet fisk innehåller bra och viktiga fetter. Vit fisk, ex torsk är mager om du jämnför med lax, men laxen innehåller nyttiga fetter samt lämpar sej bättre till grillning, oavsett om du grillar på halster eller i foliepaket. Ta det protein du föredrar och håll ner fettet på tillbehör och såser istället.
Hej. vad härligt med grillpremiär! Mitt tips är att du tar en portionsstor bit laxfile (tinad) och lägger på en bit folie tillsammans med ungefär ½ tomat i skivor, lite lök och kanske någon annan grönsak som du tycker om (jag brukar ta zuccini). Lite olja, salt och peppar, vitlök om du gillar det. Vik ihop folien till ett tätt paket och släng på grillen. Vänd paketet ett par gånger. Eftersom fisken kokar i spadet från grönsakerna är det inte så känsligt om det ligger på lite länge, så ha inte så bråttom. Det blir jättegott. Sen kan du grilla champinjonhattar - ta bort foten och stoppa i lite färskost med vitlök och örter i hatten. Grilla tills vätskan kokat bort (passa så att de inte blir brända). Ett jättegott och enkelt grilltillbehör. En stor portion sallad till, så är din goda och nyttiga måltid klar. Men har du utrymme för fler kalorier äter du bröd, potatis eller liknande till.
MORÖTTER! Ungefär som rödlöken LadyG tipsade om går säkert att slänga i samma paket oxå =) Skiva morötter, skala ett par vitlöksklyftor (eller så många man vill ha, tycke och smak), paketera in i folie med en klick smör. Kasta på grillen under tiden du fixar köttet. MUMS!
@ kaffe och andra intresserade av icketprotein på grill: grönsaker över huvud taget är riktigt gott att grilla :), på spett eller separat kött kan jag inte så mkt om på grill, är ju vegetarian så jag brukar grilla tex tofu eller kikärtsspett
Majskolvar! Tycker jag är fantastiskt gott att grilla! Annars grillar jag oftast kyckling, och har man haft dom i en god marinad så brukar dom inte bli så farligt torra...
Om du har möjlighet att få tag i viltkött, så är det väldigt gott att marinera och grilla, magert kött är det också! Vi grillar oftast älg- eller hjort kött här hemma.
Och du! Färska champinjoner som man grillar på spett är väl nästan det godaste som finns?!
bönsallad är gott till mmmm nu vill jag grilla *dregel* ;) och hemmakokt het tomatsås...