icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

tid vid grillen stundar redan i helgen

Nykomling
2 inlägg
22 mars 2012 12:53

hej! nu ska det grillas, i helgen! Tips och råd välkomnas. Vilket kött är magert? likaså fisk? dressingar och tilltugg? tacksam för svar.

  • Veteran
    5951 inlägg
    22 mars 2012 13:14

    Alltså... jag skulle valt en vackert melerad entrecôte med fina fettstrimmor, inte för att jag älskar fettet utan för att det smälter fint när man grillar och gör köttet saftigt och mört. Lax är förvisso en fet fisk men den är god att grilla ändå. Magert kött riskerar att bli otroligt torrt och tråkigt helt enkelt, men jag är ingen grillmästare heller :-) Kycklingbröst är ju annars väldigt magert, tonfisk (hel) också. Man kan grilla foliepaket med saker man gillar också, då kan man få med grillade grönsaker och det är ju ett gott tillbehör :-) (Foliebakad rödlök t ex är väldigt gott, lägg en skalad rdlök i ett foliepaket tillsammans med en klick smör och några lämpliga färska kryddor, utgå från hur det andra kryddats när du väljer kryddor, och låt det ligga på grillen i minst 20 minuter) Fetaoströra är jättegott, tycker jag personligen. Mosa ett paket (ca 200g) fetaost och blanda med ~2dl yoghurt (matlagningsyoghurt). Skala och finhacka en rödlök och blanda i den. Klart!

  • Mycket engagerad
    432 inlägg
    22 mars 2012 13:16

    Rent kött är i sej inte värst fett. Fet fisk innehåller bra och viktiga fetter. Vit fisk, ex torsk är mager om du jämnför med lax, men laxen innehåller nyttiga fetter samt lämpar sej bättre till grillning, oavsett om du grillar på halster eller i foliepaket. Ta det protein du föredrar och håll ner fettet på tillbehör och såser istället.

  • Veteran
    1046 inlägg
    22 mars 2012 13:59

    Hej. vad härligt med grillpremiär! Mitt tips är att du tar en portionsstor bit laxfile (tinad) och lägger på en bit folie tillsammans med ungefär ½ tomat i skivor, lite lök och kanske någon annan grönsak som du tycker om (jag brukar ta zuccini). Lite olja, salt och peppar, vitlök om du gillar det. Vik ihop folien till ett tätt paket och släng på grillen. Vänd paketet ett par gånger. Eftersom fisken kokar i spadet från grönsakerna är det inte så känsligt om det ligger på lite länge, så ha inte så bråttom. Det blir jättegott. Sen kan du grilla champinjonhattar - ta bort foten och stoppa i lite färskost med vitlök och örter i hatten. Grilla tills vätskan kokat bort (passa så att de inte blir brända). Ett jättegott och enkelt grilltillbehör. En stor portion sallad till, så är din goda och nyttiga måltid klar. Men har du utrymme för fler kalorier äter du bröd, potatis eller liknande till.

  • Mycket engagerad
    249 inlägg
    22 mars 2012 14:36

    MORÖTTER! Ungefär som rödlöken LadyG tipsade om går säkert att slänga i samma paket oxå =) Skiva morötter, skala ett par vitlöksklyftor (eller så många man vill ha, tycke och smak), paketera in i folie med en klick smör. Kasta på grillen under tiden du fixar köttet. MUMS!

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    22 mars 2012 14:47

    @ kaffe och andra intresserade av icketprotein på grill: grönsaker över huvud taget är riktigt gott att grilla :), på spett eller separat kött kan jag inte så mkt om på grill, är ju vegetarian så jag brukar grilla tex tofu eller kikärtsspett

  • Mycket engagerad
    128 inlägg
    22 mars 2012 15:24

    Majskolvar! Tycker jag är fantastiskt gott att grilla! Annars grillar jag oftast kyckling, och har man haft dom i en god marinad så brukar dom inte bli så farligt torra...

  • Mycket engagerad
    210 inlägg
    22 mars 2012 16:07

    Om du har möjlighet att få tag i viltkött, så är det väldigt gott att marinera och grilla, magert kött är det också! Vi grillar oftast älg- eller hjort kött här hemma.

  • Mycket engagerad
    210 inlägg
    22 mars 2012 16:07

    Och du! Färska champinjoner som man grillar på spett är väl nästan det godaste som finns?!

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    23 mars 2012 06:08

    bönsallad är gott till mmmm nu vill jag grilla *dregel* ;) och hemmakokt het tomatsås...