Veteran
5155 inlägg
Fick ett tips i fredags som jag inte provat själv ännu. En kock hade fått tips av en brasiliansk kock om att ha i bikarbonat när man lagar mat som är gasbildande. Som bönor, vitkål och liknande
rapportera gärna resultatet :)
När jag var liten och hade luft i magen fick jag ett glas vatten med bikarbonat i. Smakade fruktansvärt illa, men det funkade!
Eller så tar man bort så mycket kolhydrater man kan, jag har IBS och laktosmage, kör på LCHF och har inga gaser längre :) Jag är inte jättestrikt LCHF:are, oftast så äter jag mellan 20-60 g kolhydrater/dag och det funkar jättebra för mig.
Vitkål är nyttigt :)
Och kolhydrater är gott :) JAg testar bikoarbonat i nästa kikärtsgryta. TACK! Älskar tips och trix ;)
Fick höra av en släkting att man kan äta kumminfrö innan man ska äta något "gasigt".
Bevakar tråden med spänning då både jag och sambon brukar fisa ikapp om kvällarna! :p
själv fiser jag för att bli av med gaserna :P
Jag tar en Bio-T varje dag till maten och då kommer luften ut istället för att stanna kvar. En kanonbra kapsel som även reducerar fett och kolhydrater. Jag kan inte vara den utan, min mage har blivit så himla bra. Om du besväras av halsbränna, börja med Omega 3 så försvinner det. Så blev jag av med mitt elände. http://www.bodystore.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi