icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Tips på ångkokare

Nykomling
0 inlägg
18 november 2011 00:06

Hej! Jag tänkte köpa en ångkokare och undrar om någon har tips på någon bra? Vill gärna ha en med flera "våningar" eftersom man då, om jag inte missförstått det hela, kan tillaga många olika sorters fisk + grönsaker samtidigt? Har letat lite tester på nätet, men hittar ingen som verkar klockren.. Undrar också om det är något speciellt man måste tänka på då man lagar mat med en sådan? T.ex. är det jobbigt att sköta en sådan med diskning och sådant? Kan man krydda mat som man lägger i den? Har alla ångkokare så att man även kan koka ris? Tacksam för alla tips (PS! Under 2.000:- men annars spelar priset inte stor roll, bara den är bra)

  • Veteran
    5951 inlägg
    18 november 2011 13:41

    Hoppas någon kommer med lite bra tips, jag är också spekulant. Ångkokning, om jag förstått saken rätt, ska vara väldigt bra om man vill bevara näringsämnena och om man har känslig mage väl?

  • Veteran
    2296 inlägg
    18 november 2011 19:05

    Ja det är supert i det aspektet att få friska grönisar men även fisk o kyckling går bra

  • På gång
    12 inlägg
    19 november 2011 10:39

    Det finns ju japanska steamers i bambu som är poppis. Inte så fasligt dyra heller. http://www.japantillbords.se/2010/04/inte-utan-min-bambu-steamer/

  • Veteran
    5951 inlägg
    19 november 2011 12:10

    Är de stökiga att rengöra?