Hej! Jag tänkte köpa en ångkokare och undrar om någon har tips på någon bra? Vill gärna ha en med flera "våningar" eftersom man då, om jag inte missförstått det hela, kan tillaga många olika sorters fisk + grönsaker samtidigt? Har letat lite tester på nätet, men hittar ingen som verkar klockren.. Undrar också om det är något speciellt man måste tänka på då man lagar mat med en sådan? T.ex. är det jobbigt att sköta en sådan med diskning och sådant? Kan man krydda mat som man lägger i den? Har alla ångkokare så att man även kan koka ris? Tacksam för alla tips (PS! Under 2.000:- men annars spelar priset inte stor roll, bara den är bra)
Nykomling
0 inlägg
Hoppas någon kommer med lite bra tips, jag är också spekulant. Ångkokning, om jag förstått saken rätt, ska vara väldigt bra om man vill bevara näringsämnena och om man har känslig mage väl?
Ja det är supert i det aspektet att få friska grönisar men även fisk o kyckling går bra
Det finns ju japanska steamers i bambu som är poppis. Inte så fasligt dyra heller. http://www.japantillbords.se/2010/04/inte-utan-min-bambu-steamer/
Är de stökiga att rengöra?