icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Tips på mat att ta med när man tältar?

Engagerad
84 inlägg
23 juli 2012 17:50

Jag behöver tips på mat som är lätt att tillaga, helst ätfärdig och som inte behöver förvaras i kylskåp eller frys. Ska iväg i helgen och tälta :)

  • Veteran
    1448 inlägg
    23 juli 2012 18:01

    Det finns mycket att välja på. Men man kan ju alltid förbereda typ köttfärssås som man fryser ner och som bara är att värma på stormkök eller så. Det håller ju rätt länge utan att hållas kylt när det är fryst redan.

  • Veteran
    1448 inlägg
    23 juli 2012 18:12

    Jo, det beror ju på förvaringstiden. Men man kan ju ha den frysta maten först och torrmaten dagen efter så funkar det. Jag har fått fryst otillagad köttfärs som jag haft i en ryggsäck i ett par timmar i megavärme utan att det blev några problem. Bara att steka ordentligt sen. :)

  • Utmärkt medlem
    927 inlägg
    23 juli 2012 19:57

    jag hade en någorlunda tråd här nyss http://www.matdagboken.se/?p=forum&visa=trad&TradID=7303&Sida=4 kanske inte helt samma situation men någorlunda likt. vi campade i bilen på bröllopsresan i våras och då köpte jag blandannat bars (mellanmål i nöfall = praktiskt), tofuravioli, och hemifrån tog vi vita bönor i tomatsås, krossade tomater, ris, havregryn+fröer+torkad frukt o zip påsar för morgongröt. jag tog även med vetemjöl (i zip påse), bakpulver, sesammjölkspulver och liknande för att kunna göra pinnbröd m.m. men det hanns inte med. vi var i en stad varje dag men åt bara ute max 1 gång/dag för det var lika enkelt att göra mat vid vår "campingplats" sen hade vi också en elkylbag men det behöver du kanske inte veta vad som var i den då ;) om du inte skaffat "köksgeråd" ännu så måste jag tipsa om försvarets "snuskburk" (man ser på håll.. kanske om man har förstoringsglas http://mortangard.com/2012/06/04/dag-6-hemresan/) man kan både koka i dom och steka i locket, handtaget svalnar jättesnabbt och med locket på kan man bära vatten (nästan) helt utan att spilla :) vår resta vart så mkt enklare med den till nästa resa ska jag testa att torka egna maträtter, jag köpte en bok om ämnet på resan men jag har inte hunnit testa nått därifrån än (mest för att vi har varit helt utan kök)