hej, nu är det ju skördetider och idag har jag plockat ca 5 l röda vinbär. (och lite svamp) nån som har tips på lite nyttigare saker jag kan göra än tex paj, saft och gelé (nog för jag ska nog göra det också men det finns massa fler bär på busken) jag tänkte att man kan tipsa om saker man kan göra av andra skördar (tänker främst bär men har man tips om svamp eller grön/rot saker m.m. är det ju också kul) mitt tips jag har nån gång gjort en syrlig bananglass med röda vinbär men om jag minns rätt krävdes det en del socker trots att bananen är söt.
Utmärkt medlem
927 inlägg
Mitt tips är att frysa ner dem och ha som bär i fil, yoghurt, smoothie eller på gröt. 5 liter låter mycket men det är 50 dl och tar man en dl åt gången ett par gånger i veckan så räcker det inte så många månader :-) vintern räddad :-)
med blåbär, svarta vinbär, hallon etc hade det varit okej, men jag tycker att röda vinbär är lite väl sura för att ätas neutrala
En gång glömde min gammalmorfar sockret i sin vinbärssaft. Det blev supergott! Perfekt för mig som inte gillar att dricka sött :)
jag har ju en saft centrifug kanske ska testa med den fast blanda ut med vatten, om det blir gott kan man ju frysa in sen
Annars är det ju bara att koka bären och sila bort "skräpet", sedan koka bort lagom med vatten så får du koncentrat! Blir det surt går det ju att söta med sötningsmedel :)