Nykomling
7 inlägg
Hej!Nån som har något bra tips på något kalorifattigt pålägg på mackan? Jag pluggar heltid så brukar göra mackor på morgonen innan jag åker till skolan och all skinka/korv/ost och liknande blir torrt när det är dags för mellanmål. Jag brukar ha messmör eller jordnötssmör. Är i första hand ute efter krämiga ålägg. Tack på förhand!/Andreas
http://www.kavli.se/wps/wcm/connect/se/Produkter/Bredbar+ost/L%C3%A4ttost+Kr%C3%A4ftaDe flesta av kavlis lättostar är goda, man kan ha dem utan smör på mackan som de är eller med lite gurka om man gillar det. Snabbt, smidigt, bara 3g fett per 100g och betydligt lägre energiinnehåll än smör.
Leverpastej, finns många magra att välja på.Färskost, typ philadelfia light med lite bostongurka är mums.
Ta bara grönsaker eller varva med grönsaker och skinka tex. Blir saftigt och gott.
Testa med att slänga på keso och skinka på mackan kanske med lite groddar på oxå :-)Makrill i tomatsås är heller inte heller helt fel - men kanske lite besvärligare att ta med. Som Lady G skriver lättost är ett annat bra alternativ, med en skivad tomat på så blir det mumma. Ägg är även det bra mat fullproppat med nyttigheter.Hoppas du hittar något som passar dina smaklökar
Du har fått många föslag här kommer ett par till, du kan ha kesella på smörgåsen och så krydda med något du gillar - persillado är ett tips och så lite skivad tomat och äpple på, ett annat favorit pålägg här hemma är fin rivna morötter på smörgåsen, det blir garterat saftigt.
Tack för alla förslagen!Ska testa de flesta förslagen. :)
Mosa hård kokt ägg med tonfisk majonäs och lite CF.
Går att ändra tonfisken mot annat finfördelat typ rester av lax skinka mm. Kanske lite mascarpone eller liknande ost med någon trevlig smak om man inte vill ha majo i
hummus!Med saltgurka och lök, eller tomat och persilja, eller groddar och rädisor, eller oliver och strimlad sallat, eller ... :)Passar även bra med skinka. Gör egen hummus, jättelätt och allra godast!
mosad fetaost med lite creme fraiche.. bara så den håller ihop... på en knäckemacka..
Det här är ingen krämig idé utan gör att ost, skinka, leverpastej smakar gott på brödet. Smörgåsar är utmärkta ha nerfrysta. De tinar nämligen lagom fram till lunch. Just när man tar ut dem ur frysen på morgonen kan man lägga i grönsaker som tomat och gurka om man vill. Jag gjorde alltid så här till min sons utflykter med skolan. Det blir fräscht och smakar bra. Det är bra att ha mackor i frysen över lag, till pic nic och dyl. Brödet blir ju som nygräddat, om det var det när man lade fryste in det. Baguette t ex, kanongott!