Utmärkt medlem
803 inlägg
Jag har fått torkade trattkantareller av en bekant och har ingen aning vad jag ska laga med dem. Jag har aldrig ätit såna, men har hört att det ska vara mumsigt. Hur gör man? Lägger dem i blöt innan tillagning? Passar det att göra en gräddig sås av dem och ha till fläskfilé?
Jag brukar smula ner dem i t ex köttgryta eller i stort sett i vilken annan rätt som helst som jag använder svamp i. Ingen blötläggning som vattnar ur dem först, de blir mjuka av såsen.
Så jag kan smula ner dem i grädde, puttra en stund och salta och peppra? Ska testa imorgon tror jag. :-)
Japp, jag har i en liten liten skvätt kantarellfond också men i ärlighetens namn tror jag inte det behövs. Fast det blir lite finare färg på såsen då, den ser lite bleksiktig ut annars.
Okidoki. Jag ska testa. :-) Tack för svar!