Har ni några fantastiska recept att bjuda på till kräftorna? :) Har försökt hitta lite olika nya recept så det inte blir samma buffé som på alla andra svenska högtider. Kollade in Vin & Matguiden som hade lite nya recept, dem där snurrorna ska jag nog ta och göra iallafall, sen så blir det ju en paj med västerbottenost såklart! Frågan är om man ska ha kantareller i den eller inte. Vad tycker ni? Här: http://www.vinochmatguiden.se/artikel/monika-osterheim/vin-matguidens-goda-ratter-till-kraftkalaset Skicka gärna era tips här!
Nykomling
10 inlägg
Jag vill helst inte ha svamp i min västerbottenostpaj, så jag gör små minipajer i muffinsformar istället. Perfekt att ha på picnic eller till mellanmål också, de kan frysas in styckvis så har man dem färdiga när man behöver dem. Kompletterar med grillade majskolvar till kräftorna, räkcocktail till baguetterna (som serveras varma med hemgjort dillsmör) och kladdkaka med whisky till efterrätt. Ibland blir det någon skaldjurspaj också, ifall det kommer någon som inte är så jätteglad i kräftor. Det är trots allt sällskapet jag värnar om och tycker betyder något, inte själva buffébordet och dess traditioner :-)
Vilka goda recept ..tack för tipset LadyG hitta många andra bra recept på sajten.
Vad kul, det glädjer mig! :D
Apropå kräftskiva, hur tycker ni att en god kräftlag ska göras? Eller kokar ingen egen lag nu för tiden?
Jag brukar bara koka dem i salt, strösocker, vatten, lök, öl och massor av krondill =)
Låter ungefär som min lag, fast lök var nytt för mig. Kopiösa mängder krondill däremot, det måste man ju ha :D
Nej, ingen lök i kräftkoket! Och ingen buffé heller... Kraftkalas för mig är bara kräftor, rostat bröd o smör och sen en ostbricka med päron och vindruvor efter. Kanske en chokladtårta/kaka till kaffet. Och för guds skull inga fåniga hattar!
Hattarna avstår jag väldigt gärna från :D
Vad är vitsen med att fixa håret och försöka tämja frisyren om man ändå sen får den förstörd av fåniga dumstrutar? ;)