icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Torr eller våt vikt?

Veteran
2044 inlägg
5 september 2018 09:48

När jag registrerar och ska välja mängd så vet jag inte om det som anges syftar på torr eller våt vikt... med tiden har jag förstås lärt mig hur det är med ex ris eller pasta men nu dök problemet upp igen när jag skulle registrera glasnudlar. Jag fick googla runt ett tag för att hitta vad som gällde men med tanke på att det i många sammanhang anges flera måttvarianter (morot kan man t ex välja gram, grovt, riven, fint riven samt lite olika storlekar på råvaran) så vore det tacknämligt om det också kunde anges om gram avser torrvikt eller färdiglagad?

  • Veteran
    1881 inlägg
    5 september 2018 11:44

    Rent generellt så är det alltid råvaran otillagad, samt ätbar del som gäller, om inget annat står då. De olika måtten som finns, grovriven, msk odyl bör man ta med en liten nypa salt. Mest korrekt blir det alltid att väga råvaran innan tillagningen. 😊