Engagerad
73 inlägg
Idag bakade jag ett bröd som innehöll :5 msk fiberhusk4 ägg2 tsk bakpulver50 g smör1 dl grädde1 tsk brödkryddorNu till problemet, det var ju till en sats, jag åt ju inte upp hela.Är det jag som är snurrig ? hur räknar man ut mängden ?jag har inte vägt det färdiga brödet, det kanske jag borde gjort ?Som ni förstår är matte inte min starka sida :-)
Dividera det med hur många delar det blev?
Tack Jillie,Jag är nog väääldigt trött nu, det är ju så jag gjort med andra recept :-)av någon anledning fick jag inte ihop det bara för det var bröd det gällde.Goddag yxskaft *asg*
jag gör så ofta, stirrar mig blind på ett problem tills det verkar omöjligt.. och så är det så enkelt egentligen ^^
Tinlan
Hade du bara 5msk fiberhusk inget annat typ mandel eller nötter ?
Miss Mullig :Inga nötter :-)Jag kan verkligen rekomendera det här brödet, ett jättebra alternativ eftersom jag inte gillar oopsies :-)Där kom ett litet recept på köpet :-)4 ägg (vispar med lite salt för att få det riktigt fluffigt). Blandar i 50 g smält smör + 1 dl vispgrädde. Vänder försiktigt ner en blandning av; 5 msk fiber Husk + 2 tsk bakpulver + 1 tsk brödkryddor. Rör försiktigt om i smeten så att all fiber Husk-blandning blir inrörd i vätskan. Låter degen svälla i minst 10 minuter.VIKTIGT att fiber HUSK får svälla ordentligt i vätska! så den inte sväller i tarmen (besked kund-kontakt hos återförsäljaren av fiber Husk).När smeten är som en smidig deg (som går att ta i utan att den kladdar) plattar jag ut den på bakplåtspapper i en mindre bakplåt (hälften så stor som en vanlig ugnsplåt). Gräddar i ugn - 225 grader - ca 15-20 minuter eller tills "kakan" är brun. Låter svalna och skär sen i fyrkantiga rutor. Förvarar brödet i plastpåse i kyl.