icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Vad äter jag till?

Mycket engagerad
128 inlägg
19 januari 2012 07:29

Har hittat ett recept på Heta kotletter som jag tänkte laga på lördag. Men jag vet inte vad jag ska ha till. Äter inte LCHF men försöker hålla nere lite på kolhydraterna. Har pasta, jasminris och basmatiris hemma. Funderar på om det är bättre med potatis, eller om jag skulle köpa bulgur/couscous. Nudlar kanske? Vilket tillbehör är egentligen nyttigast?

  • Mycket engagerad
    432 inlägg
    19 januari 2012 07:58

    Hej, jag skulle köra på bulgur och göra en god tabbouleh.

  • Veteran
    1354 inlägg
    19 januari 2012 08:35

    Eller också tar du broccoli och blomkål och kokar lätt. Gott, nyttigt och lite kolhydrater (och kcal). Squash - ugnsstekt med liiiiiite olja?

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    19 januari 2012 10:27

    Eller koka halva mängden ris och fyll upp Bummlans blomkål/broccoli tips!

  • Veteran
    1354 inlägg
    19 januari 2012 10:58

    Greebo - den var ju skitbra. Den hugger jag rakt av :) Med råris. Mumma!

  • Mycket engagerad
    128 inlägg
    19 januari 2012 11:16

    Mest lockande hittills lät bulgurn, för jag gillar varken broccoli eller blomkål. Men när jag skrev in det i matdagboken så blev det fler kalorier än med basmatiris...

  • Veteran
    1881 inlägg
    19 januari 2012 11:50

    Kokt bulgur innehåller något mer kalorier per 100g än ris, ca 20 typ. Vill du hålla nere kalorierna så är det bästa att äta mindre bulgur och blanda ut det med grönsaker, några borde du väl gilla för funkar nog med det mesta. :) Personligen hade jag tagit kokt skinnpotatis samt en stor blandad sallad.:)

  • Mycket engagerad
    328 inlägg
    19 januari 2012 12:08

    Bummlan: Jag brukar blanda! Pasta och ris blandar jag ofta ut med keso, gott och höjer proteinmängden i måltiden om man till exempel äter falukorv eller köpeköttbullar. :P

  • Mycket engagerad
    432 inlägg
    19 januari 2012 12:26

    Tabbouleh som jag föreslog innehåller tomat, gurka, lök, vitlök, persilja, mynta, pressad citronsaft alt. zest och salt. Själv tillsätter jag paprika för att dryga ut mer och chili för lite sting. Gott att äta kallt som en sallad tillsammans med kyckling eller lax och en klick créme fraiche. =)

  • Mycket engagerad
    231 inlägg
    19 januari 2012 16:40

    Kokta morötter både orangea och gula i en salig blandning, eller varför inte ugnsrosta rotfrukter i långpanna! Haricot verts, riven vitkålssallad lätt "wokad" eller slakad i kokande vatten och kryddad med kummin. Matvete (kokar du som ris, och använder som ris), bönor + lite purjolökshack, kryddor och några droppar olja... Fantasin sätter gränserna! Det här med att inte gilla vissa smaker... Små barn behöver smaka på vissa livsmedel upp till 20 gånger innan de gillar dem. Särskilt gäller det bittra grönsaker såsom broccoli. Vuxna kan lära sig att tycka om en smak på 3-5 provsmakningar. Så... Om du inte gillar broccoli så kanske det är en utmaning att lära sig äta det! :-) Självklart bestämmer du själv, men att utöka sin smakpallett gör det enklare att hitta sådant man "gillar" och kan tänka sig att äta, men är också berikande rent allmänt! Fundera på saken åtminstone! :-)