Mycket engagerad
210 inlägg
Överallt så ser jag att ni använder kesella. Vad gör ni med den?
Överallt så ser jag att ni använder kesella. Vad gör ni med den?
Äter den :-) Skämt å sido... Jag använder mest kvarg (Kesella är Arlas registrerade varunamn - det finns andra märken) till mellanmål, men även utblandad i yoghurt till frukost och i brödbak/scones eller som ersättning för creme fraiche i kalla såser/dip eller som klick i soppan eller till maten. Till mellanmål har jag den till äpple- eller päronbitar smaksatt med kanel eller till bär, t.ex. jordgubbar, hallon eller blåbär (frusna som jag låter tina under dagen och ger kvargen härlig färg och smak). Till en början hade jag svårt för den syrliga sträva smaken därav smaksättning med kanel som för mig förknippas med sötsaker och efterrätt utan att vara sött, tvärtom minskar kanel sötsug och sänker GI. Kvarg är rikt på ett mjölkprotein som heter kasein som är extra bra att äta på kvällen. För att få upp proteinhalten i fil eller yoghurt så kan man blanda ut det med kvarg. Jag skaffade en pytteliten visp som jag kan vispa ihop det med direkt i tallriken. Sen på med frukt och bär samt nyttiga fiber och fröer (istället för müsli), såsom havrekli, linfrö, sesamfrö, hampafrö m.m.
Använder kesella till allt möjligt är helt tokig i kesellaplättarna som finns i receptbanken här på MD supergoda =)